Uzunköprü'de 'Sel Erken Uyarı Sistemi' Projesi

Uzunköprü ilçesinde, Avrupa Birliği Bakanlığı destekli "Sel Erken Uyarı Sistemi" Projesi'nin hayata geçeceği bildirildi.

Uzunköprü Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, projenin Uzunköprü ve Bulgaristan'ın Dimitrovgrad belediyeleri ortaklığında gerçekleştiği belirtildi.

Ergene Nehri ve Kırkavak Deresi üzerine kurulacak sistem ile 36-48 saat önceden sel uyarısı alınabileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekili alanların ve yerleşim alanlarının korunmasına yönelik hazırlanan projede, 36-48 saat öncesinden uyarı alınmasıyla acil önlemlerin daha hızlı alınması öngörülüyor. Proje tanıtım toplantısı, 17 Kasım Cuma günü yapılacak. Proje, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından takdirle karşılandı. Tarım ve yerleşim alanlarının güvenliği esas alınarak hazırlanan proje ve uygulama verileri, büyük bir onurla Devlet Su İşleri ile paylaşılacak. Proje süresi 15 ay olan projenin, haziran 2018’de tamamlanması planlanıyor. Proje bütçesi 581 bin 483,41 avro olup, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı tarafından Uzunköprü'ye 316 bin 515,68 avro mali destek sağlanması için hibe sözleşmesi imzalanmıştır."

Kaynak: AA