'Yayla Cenneti' Akçaabat Gezginleri Bekliyor

Karadeniz'i boydan boya kucaklayan dağların eteklerinde kurulu yaylaları ile dikkati çeken Trabzon'un Akçaabat ilçesi, her mevsim büründüğü farklı renklerle dağ ve yayla turizmine gönül verenlere adeta görsel şölen sunuyor Akçaabat Belediye Başkanı Türkmen: 'Yayla turizmine yönelik potansiyeli artırmak için her türlü altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız dağ ve yayla turizminde daha fazla söz sahibi olmak'

MELTEM YILMAZ - Doğu Karadeniz'in dağ ve yayla turizmi açısından en zengin yörelerinden Trabzon'un Akçaabat ilçesi, her mevsim yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır.

Karadeniz'i boydan boya kucaklayan dağların eteklerindeki Hıdırnebi, Kayabaşı, Büyük Oba, Karadağ, Kurtdüzü, Balıklı gibi yaylaları ile öne çıkan Akçaabat ilçesi, sonbaharın son dönemlerinin yaşandığı şu günlerde, ağaçlar yapraklarını dökse de sarı, kırmızı ve kahverengi tonlarını barındıran bitki örtüsüyle seyrine doyum olmayan güzellikler oluşturuyor.

Yöreye özgü bozulmamış kültürüyle de dikkati çeken yaylalar, iş hayatının stresi, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla baş baya kalmak, yöresel lezzetleri tatmak, buz gibi suları kaynağından içmek isteyen misafirlerine, yıl boyunca turizm açısından önemli potansiyel oluşturuyor.

Her mevsim doğal güzellikleri ile beğeni toplayan ve göz dolduran Akçaabat yaylaları, dağ ve yayla turizmine gönül verenler başta olmak üzere fotoğraf tutkunlarının da son dönemdeki ilk adresi oluyor.

Yaban hayatı açısından da zengin türlere sahip yöre, doğa bilimcilerinin de dikkatini çekiyor.

- "Turizm potansiyelimizi artırmak için gayret ediyoruz"

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat'ın temiz havası ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra köfte ve yöresel lezzetler ağırlıklı mutfak kültürüyle de turistlerin ilgi odağı olduğunu söyledi.

İlçeyi her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini vurgulayan Türkmen, Akçaabat'ın mevcut potansiyelinin yanı sıra dağ ve yayla turizminde de dikkati çektiğini anlattı.

Türkmen, turizme dönük çalışmalara ağırlık verdiklerini işaret ederek, "Turizmden daha fazla pay almak istiyoruz. Bu yönde de turizm potansiyelimizi artırmak için gayret ediyoruz. Yöremiz çok güzel ve ziyaretçilerimizin bu güzelliklerden istifade etmelerini istiyoruz. Bu yönde de alternatif çalışmalara hız verdik." dedi.

Ziyaretçi sayısının da her geçen gün arttığına dikkati çeken Türkmen, "Yaylalarımız, Doğu Karadeniz'in gözde mekanları arasında. Son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldik. Ziyaretçilerimizin ilgisi ve bölgeden memnun ayrılmaları da bizleri ayrıca mutlu ediyor." diye konuştu.

Türkmen, yayla turizmi açısından yerli turistlerin yanı sıra bölgeye en çok Körfez ağırlıklı turistlerin geldiğini anlatarak, "Akçaabat Belediyesi olarak yayla turizmine yönelik potansiyeli artırmak için her türlü altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız dağ ve yayla turizminde daha da söz sahibi olabilmektir." şeklinde konuştu.

Yörenin yerli ve yabancı turistler dışında doğa bilimcileri ve fotoğraf tutkunlarının da ilk adresi olduğunu ifade eden Türkmen, "Yöreye ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum. O nedenle de bu kapsamda turizme dönük çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA