Suriyeli Çocuk Türkiye'de Yaşama Tutundu

Bombardımanlardan kaçarak güvenli bölgeye gitmek isteyen Suriyeli ailenin bindiği aracın Azez yakınlarında bombalı saldırıya uğraması sonucu ağır yaralanan 14 yaşındaki Yahya Turk, Gaziantep'te sağlığına kavuşturuldu.

Ülkesindeki iç savaş sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 14 yaşındaki Suriyeli Yahya Turk, Gaziantep'te yapılan tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Özel Gaziantep Anka Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Suriye’nin Azez ilçesinde yaşayan ve bulundukları yerden daha güvenli bir bölgeye gitmek üzere araçlarıyla yola çıkan Suriyeli aile, bombanın hedefi oldu.

Saldırıda Turk ailesinin 3 üyesi hafif yaralanırken, 14 yaşındaki Yahya Turk ise vücudunun çeşitli yerlerine saplanan şarapnel parçaları ile ağır yaralandı.Çevredekiler tarafından araçtan çıkarılan ve Suriye’deki hastaneye götürülen Yahya, burada yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi için Türkiye’ye getirildi.

Kilis Devlet Hastanesinde durumu riskli görüldüğü için ameliyat edilemeyen Turk, Özel Gaziantep Anka Hastanesine sevk edildi. Burada ameliyata alınan Turk, yapılan operasyonun ardından yaşama yeniden tutundu.

Ameliyatı gerçekleştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ergün Parmaksız, hastanın kendilerine solunum cihazına bağlı ve bilinci kapalı getirildiğini belirtti.

Yapılan incelemede şarapnel parçasının hastanın vücudunu delip geçtiğini ve karaciğeri parçaladığnı anlatan Parmaksız, "Karaciğeri onardık. Hastamız daha sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Devam eden süreçte de hastamız yoğun bakımda takip edildi. Hastamızın şu an durumu iyi. Kısa süre sonra hastamızı taburcu edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ameliyata katılan hekimlerden operatör Doktar Olcay Arıcı da hastaneye geldiğinde durumu çok ciddi olan Turk'un başarılı bir ameliyatla hastanın sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Operasyonun ardından oğullarının sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan Betül Turk ve Mahmut Turk, "Oğlumuzun durumu çok kötüydü. Öleceğini düşünüyorduk. Şükürler olsun kurtarıldı. Riskli olmasına rağmen doktorlar yoğun bir çaba harcayarak, oğlumuzun hayatta kalmasını sağladılar." diye konuştu.
Kaynak: AA