Vali Kaban Aşure İkram Etti

Malatya Valisi Ali Kaban,vatandaşlara aşure dağıttı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Battalgazi ilçesi Hanımınçiftliği Mahallesi'nde Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanlığınca düzenlenen aşure dağıtımına katılan Kaban, vatandaşlara aşure ikram etti.

Programında konuşan Vali Kaban, "Aşurenin manasına uygun olarak bir tarafta acımız diğer tarafta geleneğimizden gelen sevinçlerimizle kıyamete kadar sürdürülmesi, o acıya sebep olan hususların unutulmaması ve sevince sebep olacak hususlar içinde çalışılmasını temenni ederek hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül de vakıf olarak her yı geleneksel olarak aşura programı düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardınan, Kaban beraberinde Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen ve vakıf üyeleriyle vatandaşlara aşure ikram etti.

Aşure dağıtımının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kaban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen aşure dağıtım programına katıldı.

Merkezde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut ve yöneticiler tarafından karşılanan Kaban, aşure dağıtımı öncesi merkezde incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.

Kaynak: AA