Antalya'daki Cinayet Davası

Yerel mahkeme, Yargıtayın usulen bozduğu, tartıştığı kız arkadaşını boğduktan sonra cesedini valizle gömmeye çalışan sanık hakkında verdiği müebbet hapis cezasını tekrarladı.

Yargıtayın usulen bozduğu, tartıştığı kız arkadaşını boğduktan sonra cesedini valizle gömmeye çalışan sanık hakkında yerel mahkeme, yeniden müebbet hapis cezası kararına hükmetti.

Yargıtay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahil olmalarını gerektiğini belirterek, yerel mahkemenin kararını usul yönünden bozdu. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen duruşmaya, tutuklu sanık Galip Özdemir (47), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile sanık avukatı ve yakınları katıldı.

Söz verilen Özdemir, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Duruşmada savunma yapan avukatının bazı sözlerine katılmadığını aktaran Özdemir, "Hakkımda verilen cezada indirim yapılmasını istiyorum. Mahkeme heyetine cezaevinde iki film senaryosu ve hayatımı anlatan bir kitap yazdığımı da söylemek istiyorum. Yaşanan cinayetten dolayı büyük mağduriyet yaşadım." dedi.

Mahkeme heyeti, Özdemir'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Kepez ilçesi Çamlıca Mahallesi'nde 26 Aralık 2013'te vatandaşlar, elindeki bavulla dolaşan Galip Özdemir'in hareketlerinden şüphelenerek jandarma ekiplerine haber vermiş, bavulda parçalara ayrılmış kadın cesedi bulunmuştu. Cesedin Esma Ekinci'ye (37) ait olduğu tespit edilmiş, Özdemir, "Kasten öldürmek" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA