HDP İstanbul Milletvekili Paylan Açıklaması

'Vergiyi toplarken siyasi hatalar yapıyorsunuz ve bu siyasi hataların bedelini 80 milyona; servetine, gelirine göre değil eşit anlamda ödetmeye çalışıyorsunuz'.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Vergiyi toplarken siyasi hatalar yapıyorsunuz ve bu siyasi hataların bedelini 80 milyona; servetine, gelirine göre değil eşit anlamda ödetmeye çalışıyorsunuz." dedi.

Paylan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yeni yasama yılının açıldığını ve bütün Türkiye'nin, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen bazı vergi kanunları ile kanun ve KHK'larda değişiklik öngören kanun tasarısıyla uyandığını ifade etti.

"Torba Tasarının" 130 maddeden oluştuğunu, 16 ayrı bakanlığı ilgilendirdiğini ve 58 ayrı yasada değişiklik yaptığını belirten Paylan, "Meclisin bu bakanlıklarla ilgili ihtisas komisyonları olmasına rağmen her şey bir çuvala doldurulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun önüne atılmış." diye konuştu.

Garo Paylan, şunları kaydetti:

"İlgili torba yasa, bütün vatandaşlarımızı eşit şekilde dövmeyi öngörüyor. Dar gelirli bin lira olan vergisini gelecek yıl 1400 lira ödeyecek. Burada vergi adaleti yok. Hem toplarken siyasi hatalar yapıyorsunuz ve bu siyasi hataların bedelini 80 milyona; serevetine, gelirine göre değil eşit anlamda ödetmeye çalışıyorsunuz. Ben bütün vatandaşlara burada çağrı yapıyorum: Bu vergilere itiraz edin. 'Bu şekilde ödemeyiz', 'Madem siyasetçiler hata yaptı, siyasetçiler ödesin' deyin. Siyasi hatalarının bedelini 80 milyona ödeten bir iktidarla karşı karşıyayız."

Kaynak: AA