Kütahya'da 'Arakan' Konulu Fotoğraf Sergisi

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği, Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşanan vahşete dikkat çekmek amacıyla "Arakan" konulu fotoğraf sergisi açtı.

Cumhuriyet Caddesi'nde açılan sergide, bölgede yaşanılanlar fotoğraflara anlatıldı.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Dumlupınar Üniversitesi Birim Başkanı Hüseyin Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Arakanlı Müslümanlar, yeni doğan bebekler ve küçücük çocuklarda dahil tüyler ürpertici bir şekilde şehit edilmekte yada insanlık dışı muameleye tabi tutulmaktadır." dedi.

Arakanlı Müslümanlara karşı işkence ve katliamların sistematik bir şekilde uygulandığını anlatan Aksu, şöyle konuştu:

"Her türlü temel hakkı yok sayılan, topraksız ve kimliksiz olarak yaşamaya çalışan Müslümanlar, tüm dünyanın gözü önünde adeta sürek avına tabi tutulmaktadırlar. Atalarından kalan toprakları terk etmeye zorlanan ve bunun neticesinde komşu ülkelere sığınan Arakanlı Müslümanların durumu iç açıcı değildir. Geçtiğimiz yıllarda da benzer katliamlar yaşanmış, biz bu katliamlar karşısında başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerindeki yönetimleri ve uluslararası kuruluşları fanatik Myanmar hükümetine karşı tepki göstermeye ve yaptırım uygulamaya davet etmiştik. Bugün yaşanılan süreç, faşist Myanmar hükümetine gösterilen tepkinin ve uygulanan yaptırımların son derece cılız olduğunu düşündürtmektedir. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin yönetimleri yeniden ve daha kararlı biçimde harekete geçmelidir. Katliam gerçeği, insan hakları ihlalleri, faşizan uygulamalar mutlaka uluslararası platformlara taşınmalıdır."

Aksu, Birleşmiş Milletler'in Arakan konusunda gerekli adımı atması için zorlanmasını gerektiğini belirterek, "Kıbrıs’ta bir problem yokken, kırk yılı aşkın bir süredir kimsenin saçının teline zarar gelmemişken Kıbrıs’la ilgili toplantı üstüne toplantı yapan Birleşmiş Milletler Arakan konusunda gerekli adımı atmaya zorlanmalıdır. Uluslararası insani yardım kuruluşlarının Arakan’a girişi ve yardımların ulaşması garanti altına alınmalıdır. Mülteci olarak yaşayan Arakanlılar'ın atalarının topraklarına dönüşünü kolaylaştıracak şartlar hazırlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA