Kızılay'dan Arakan İçin Yardım Kampanyası

Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, ordu ve Budist milliyetçilerin saldırısı altındaki Arakan halkına ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Canbolat, yaptığı yazılı açıklamada, Arakanlı Müslümanların gıda başta olmak üzere barınma ve giyim malzemelerine ihtiyaç duyduğunu, söz konusu ihtiyaçların karşılanması için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

Toplanacak nakdi yardımların, Arakanlı Müslümanlara ayni yardım olarak ulaşacağını belirten Canbolat, şöyle devam etti:

"Mazlum kardeşlerimiz için oluşacak nakdi yardımlarla bölgeye yakın yerlerden temin edilecek malzemeler kardeşlerimize ulaştırılacaktır. Her zaman olduğu gibi yine Çorumlu hayırseverlerimizin bizi yalnız bırakmayacağını, onların sefaletine bir nebze de olsa çare olacaklarına inancımız tamdır. Kim 'ben yardım edeceğim' derse Kızılay olarak emrindeyiz. Bir çok okulumuzun yöneticileri, öğretmenleri, öğrenci ve velilerinin dahil edildiği kampanyalar düzenleyerek duyarlılık göstermişlerdir. Bir yardım kuruluşunun temsilcisi olarak biz de öğrencilerimizin, geleceğin büyüklerinin böyle durumlarda duyarlı olmasını ve bu bilince sahip olmasını önemsiyoruz. Yapılan yardımın büyüklüğü değil yapılıyor olması önemlidir. Her öğrencimizin 1 lirası bile bizim için çok önemli ve kutsaldır. Her birimiz yapacağımız bir ekmek bedeli yardımı ile yiyecek dağları oluşturabiliriz."

Canbolat, yardımda bulunmak isteyenlerin Kızılay şubesine başvurabileceğini ya da Ziraat Bankası Çorum Şubesi TR94 0001 0000 7800 0018 6854 16 numaralı IBAN hesabına bağışta bulunabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA