Eyüpsultan'da 250 Kişi Cumhuriyet İçin Pedal Çevirdi

Eyüpsultan Belediyesi Cumhuriyetin 94’üncü yılını, 250 kişinin katıldığı bisiklet turuyla kutladı. Eyüpsultan’da coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı drone ile havadan görüntülendi.

Eyüpsultan'da 250 Kişi Cumhuriyet İçin Pedal Çevirdi
Eyüpsultan Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında halka açık bisiklet turu gerçekleştirdi. Eyüpsultan Kaymakamlığı’ndaki resmi törenlerin ardından başlayan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Turu” drone ile havadan görüntülendi. Cumhuriyetin 94’üncü yılını kutlamak için bir araya gelen 250 bisiklet, Cülus Yolu çıkışından hareket ederek sahil yolu üzerinden Eyüp Sultan Meydanına vararak turu bitirdi. 250 kişinin Cumhuriyet için pedal çevirdiği etkinliğe, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Bisiklet turuna katılan vatandaşlara katılım belgesi ve madalya verildi.



“250 bisikletimiz Cumhuriyet için pedal çevirdi”

Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemine değinen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, ‘’Eyüpsultan Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 94’üncü yıl dönümünü coşkuyla, heyecanla ve güzelliklerle kutluyoruz. Her sene olduğu gibi Eyüpsultan belediyesi olarak Cumhuriyetimizi kalıplaşmış soğuk havadan ziyade daha sivil, sıcak, samimi ve daha doğal formatlara kutlamaya çalışıyoruz. Bu sene yine bir farkındalık oluşturarak yaklaşık 250 bisikletimiz Cumhuriyet için pedal çevirdiler. Çocuklarımız ve gençlerimizden çok güzel bir katılım oldu, ödüllerini de verdik. Bu şekilde Cumhuriyetimizin, devletimizin, milletimizin birliğini daha iyi anlayacağımızı ve nesillerimizin gelecek dönemlere bizleri daha iyi taşıyacağına inanıyoruz’’ dedi.



“En iyi yönetim şekli Cumhuriyet”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız için pedal çevirdiğini ifade eden Salih Saydam, ‘‘Güzel bir etkinlikti, iyi geçti. Nasıl olsa bir yarış değildi bu Cumhuriyetimiz ve vatanımız için pedal çevirdik’’ dedi.

Güzel bir etkinlik olduğunu dile getiren Merve Şevval Kavakçı ise, ‘‘Bizim için 29 Ekim çok önemli. Cumhuriyet en iyi rejimlerden biri. Halkında yönetime katıldığı bir yönetim şekli Atatürk’e teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA