Romanlardan Yardım Eli

Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu, damar tıkanıklığı nedeniyle bir ayağı kesilecek hastanın ameliyatı için gereken parayı temin etti.

Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu, damarı tıkanıklığı nedeniyle bir ayağı kesilecek hasta için ameliyat parası topladı.

Bursa'da yaşayan Leyla Yılmaz'ın (26) ameliyatı için 18 bin lira gerekli olduğunu öğrenen Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu harekete geçti.

Konfederasyon üyeleri kısa sürede ameliyat için gerekli parayı toplayarak, hastanın özel bir hastaneye yatışını gerçekleştirdi.

Konfederasyon Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaya yardımcı olabildikleri için mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Konfederasyon olarak kardeşimize destek olabildiğimiz için çok mutluyuz. İlk defa böyle bir şey yaşanıyor. Bu Roman dernekleri ve federasyonları bazındaki ilk birliktelik örneğidir. Bundan sonra Romanların kendi imkanları ve güçleriyle kardeşlerine destek olacağını göstermiş olduk. Konu bize iletildiği anda harekete geçtik. 24 saat içinde kardeşimizin hastaneye yatana kadar gelen tüm sürecini tamamladık. Gereken para da tüm Roman kardeşlerimizin birlikteliği ile toplandı."

Bu süreçteki çalışmalara destek olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Yılmaz'ın hastaneye kaydı sırasında hazır bulundu.
Kaynak: AA