Türkiye'nin Benzersiz Teknik Bilimler MYO Binası Eğitim İçin Gün Sayıyor

Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesi içerisinde Mühendislik Fakültesi binası karşısında inşa edilen ve iş artırımı yapılarak süresi uzatılan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bina inşaatının yapımında sona gelindiği bildirildi.

Türkiye'nin Benzersiz Teknik Bilimler MYO Binası Eğitim İçin Gün Sayıyor
Kısa süre sonra eğitim öğretime hazır duruma gelecek olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Türkiye’de böyle bir teknik bilimler meslek yüksekokulu binası daha yok” dedi.

Mesleki eğitime önem veren ve geleceğin kalifiye insan gücünü yetiştiren Adıyaman Üniversitesi, yaptığı teknik bilimler meslek yüksekokulu inşaatıyla Türkiye’de yer alan üniversiteler arasında öne çıkmayı hedefliyor. 14 bin 393 metrekare kapalı alana sahip olan binada 38 derslik, 9 atölye, 10 laboratuar, 22 akademik personel odası ve 30 araçlık otopark yer alıyor. Yapılan bu yatırımla önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en kaliteli meslekî eğitimini vermeyi hedeflediklerini belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü, "Yeni teknik bilimler meslek yüksekokulu binamızın Türkiye’de eşi benzeri yok. En ince ayrıntısına kadar düşünülüp tasarlanan binamızda geleceğin kalifiye teknik elemanlarını yetiştireceğiz inşallah. Dersliklerinden öğretim elemanı odalarına, kantininden atölyeleri ve oto parkına kadar özenle inşa edilen binamız inşallah bir buçuk ay kadar sonra tarafımıza teslim edilecektir. Hatırlanacağı gibi binamızın iş artırımı yapılarak bitim süresi uzatılmıştı. Ancak beklediğimize değdi. Kusursuz bir binaya daha sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah bu binada güzel hizmetler vermeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA