UNESCO Türkiye Milli Komisyon Üyeleri Yozgat'ta

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve yerel yöneticileri ziyeret etti.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri ile Çamlık Otelde bir araya gelen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ilin tarihi ve kültürü hakkında bilgi verdi.

Vali Yurtnaç, termal kongre ve spor turizmin yeni adresinin Yozgat olması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Yozgat'ta 9 tane termal kaynağımız var sadece bir tanesi Sorgun ilçemizde değerlendirilmiş. Diğerleri boşa akıyor. Biz buralara termal otel yapılmasını istiyoruz. Yapılan termal otellerle beraber burada kongre turizminin de oluşacağını düşünüyoruz.

'Yozgat'ı Türkiye'nin Davos'u yapacağız' sloganı ile yola çıktık. Yozgat’ı Türkiye’de kongrelerin olduğu bir şehir yapmak istiyoruz. Yozgat’ın kültürel, tarihi, doğal imkanlarını öne çıkarmak istiyoruz. Tarım ve hayvancılığın yanı sıra Yozgat’ın kültürel mirası olan Roma Hamamı’nı Yozgat’ın ve Türkiye’nin tanıtımında bir fırsat olarak görüyorum." dedi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Oğuz da, "Burada bize gelebilecek her türlü talebi, isteği değerlendireceğimizden emin olmanızı isteriz. Güzergahımız üzerindeki Yozgat, diğer şehirlerimiz gibi UNESCO açısında pek çok imkana ve fırsata sahip. Ancak bu fırsatları çoğu zaman bulmak araştırmak ve ona göre alt yapıyı hazırlayarak çalışmak gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt, slayt eşliğinde Yozgat'ın tarihi ve kültürel mirasları hakkında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yetkililerine bilgi verdi.

Toplantıya, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Bozok Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Salih Karacabey, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA