Karşıyaka'daki Sosyal Tesiste Sona Doğru

Sivas Belediyesince Karşıyaka Çamlık Mesire Alanı'nda yaptırılan çok amaçlı sosyal tesisin inşaatında sona yaklaşıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karşıyaka Çamlık Mesire Alanı'nda bin kişi kapasiteli olarak inşa ettirilen, geniş çaplı toplantı ve programların düzenlenebileceği, aynı zamanda düğün salonu, restoran ve kafeterya hizmetinin sunulacağı sosyal tesisin yapımı devam ediyor.

Mesire alanının doğal yapısıyla bütünleşen özgün bir mimariyle inşa etirilen sosyal tesisin üst kısmı tamamen yeşil örtüyle kaplanacak. Bulunduğu tepenin yüksekliği ise vatandaşlara eşsiz bir şehir manzarası sunacak. Bin 500 metrekare alana sahip çok amaçlı tesis, yap işlet devret modeliyle hizmete girecek.

Projedeki son durumu inceleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, yaptığı değerlendirmede, inşaatta sona gelindiğini belirtti.

Sosyal tesisin şehirde büyük bir eksiği dolduracağını aktaran Aydın, "Sivas'ta çok amaçlı salonların kapasiteleri oldukça düşük. Genelde 500-600 kişilik salonlarımız mevcut. Büyük organizasyonlarda, büyük programlarda alan bulamıyoruz. Bu projede büyük programları kaldırabilmesini amaçladık. Yılbaşı itibarıyla burası tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA