'Eğitimde Üç Adım' Projesi Tanıtım Toplantısı İhsaniye'de Yapıldı

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İhsaniye ilçesinde Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan ‘Eğitimde Üç Adım’ projesi tanıtım toplantısına katıldı.

'Eğitimde Üç Adım' Projesi Tanıtım Toplantısı İhsaniye'de Yapıldı
‘Eğitimde Üç Adım’ projeleri tanıtım programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İhsaniye İlçe Kaymakamı Alper Taş, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çubuk, İlçe Müdürleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarlar, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saydı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Alper Taş ‘Eğitimde Üç Adım’ projeleri hakkında bilgiler verdi.

Programda daha sonra söz alan Vali Tutulmaz, eğitimin çok yönlü olması gerektiğini kaydederek

“Verimli, amacı iyi ve geleceğe bakmamızı sağlayan birkaç projenin bir arada uygulanacağı bir etkinliğe hep beraber şahitlik yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim çok yönlü olması gereken bir faaliyettir. Bunun içerisinde en önemlisi akademik başarı yani derslerdeki verimlilik ve bunların daha sonra ölçülebilir sınavlarla geldiği noktayı göstermesidir. Akademik başarının yanında yeteneklerimizin ön plana çıkarılması da önemlidir. Herkesin kendine has bir kısmının resim, bir kısmının spor, bir başkasının daha farklı yetenekleriyle ön plana çıkmasında eğitimin önemi büyüktür. Ayrıca bir de bizim değerlerimizi ön plana çıkaran değerler eğitimi de dediğimiz bizi biz yapan tarihimizden bu tarafa atalarımızdan, dedelerimizden gördüğümüz güzel davranışlar, güzel hasletler vardır. Ayrıca inancımızın bize emrettiği güzel hasletler vardır. İşte bunların hepsinin bir arada olması halinde eğitimden bahsedebiliriz. Eğer bunların sadece birine odaklanırsak diğerlerine önem vermezsek iyi bir eğitimden bahsetmemiz çok mümkün olmayabilir. Onun için bu projeleri önemsiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların bitiminde Şehmus Demircan ve Ceren Alp isimli öğretmenler tarafından ‘Eğitimde Üç Adım’ projelerinin tanıtım sunumunu yaptılar.
Kaynak: İHA