Burdur Esnafına Kredi Bilgilendirmesi

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan, Halk Bankası tarafından esnaf için yeni uygulanan kredi türlerine ilişkin esnafa bilgi verdi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Kalkan, Başbakan Binali Yıldırım ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin duyurduğu yeni kredi uygulamalarının esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla 30 Ekim pazartesi gününden itibaren dağıtılacağını belirtti.

Bu kredilere ilişkin sosyal medya üzerinden bilgi kirliliğinin oluştuğuna dikkat çeken Kalkan, şunları söyledi:

"Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak birinci grupta yer alan bir kooperatifiz. 200 bin lira kredi limitimiz var. Bu krediyi şartları yerine getiren her esnafa, kapıdan döndürmeden ulaşmasını sağlıyoruz. Esnafın da Halk Bankası ile ilişkilerinin çok iyi olmasından yanayız. Şimdi burada yeni iş yeri edindirme veya büyütmeyi amaçlayan kredi sistemi de var. Esnaf, işyeri edinmek için 500 bin lira krediyi 120 ay vadeli yüzde 5 faiz oranıyla kredi kullanabilecek."

Toplantıya, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri, Halk Bankası Burdur Şube Müdürü Ali Cem Zincirli ve Halk Bankası Müfettişi Ercan Topçu katıldı.

Kaynak: AA