ODTÜ'nün 62. Akademik Yıl Açılışı

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Kök ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti

Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) 62'nci akademik yıl açılışı dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ve beraberindeki öğretim üyeleri ile öğrenciler, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Kök, üniversite yönetimi, öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personelden oluşan heyet, ODTÜ'nün 62'nci akademik yılı açılışı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Prof. Dr. Kök, ziyarette Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

"Öğretim, araştırma ve topluma hizmet etkinliklerini evrensel standartlarda yürüterek, toplumun ve insanlığın sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişimi için bilgiye ulaşmayı, üretmeyi, bilgiyi uygulamayı, yaymayı ve bu bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirme amacını misyon kabul etmiş ODTÜ öğretim üyeleri, personel ve öğrencileri olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk günü huzurlarınızda sizi şükran ve minnetle anıyoruz.

ODTÜ olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilke ve devrimlerinizi, laikliği, kadın-erkek eşitliğini, temel özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü, aklın ve bilimin doğrularını her zaman savunacağız."
Kaynak: AA