Soma'da Şehit Madenciler Anıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasının ardından her ayın 13’üncü gününü ‘Madencileri Anma Günü’ ilan eden madenci yakınları, yürüyüş düzenledi.



Sosyal Haklar Derneği Soma Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşe, faciada yaşamını yitiren madencilerin yakınları katıldı.

Her ayın 13’üncü gününü "Madencileri Anma Günü" ilan ettiklerini belirten madenci yakınları, Öğretmenevi önünde bir araya geldi.

Yaklaşık 15 kişilik grup, "Soma'yı unutmadık, unutturmayacağız", "Sorumlulardan hesap soracağız" yazılı pankart, ve "Soma'yı unutma, unutturma" sloganları eşliğinde Beşyol mevkiindeki Madenci Anıtı'na kadar yürüdüler.

Madenci aileleri, yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri madenci anıtına bıraktı.

Anıtı önünde maden faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak’ın eşi Duygu Çolak, yaptığı açıklamada, Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği olarak Soma katliamını unutmamak ve unutturmamak için toplandıklarını söyledi.

Adaletin yerini bulmasını istediklerini ifade eden Çolak, "Bu inadımız ve ısrarımız devam ediyor. Katillerden hesap sorulana kadarda devam edecektir. Bu ayın 17.sinde davamızın yeni duruşması başlayacak. Soma Davasının yeni mahkeme heyeti bu duruşmada biz aileleri ve dostlarımızı karşısında görecek." dedi.

Kaynak: AA