'Tatlı Hayat' Projesi

Edirne'de zihinsel engelli çocukların aileleri için başlatılan "Tatlı Hayat Projesi" düzenlenen kapanış toplantısıyla sona erdi.

Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği (EDSİAD) ve Edirne Dünyam Zihin Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 24 kadın butik pastacılık eğitim aldı.

Kentteki bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, proje kapsamında zihinsel engelli bireylerin annelerinin pasta ve tatlı yapımı kursu alıp meslek öğrendiğini söyledi.

Projenin başarıyla tamamlandığını ifade eden Güler, "Projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Edirne'de gerek Belediye gerekse de Trakya Üniversitesi engelli vatandaşların engelsiz ortamlara ulaşması için yaptığı pozitif katkılardan dolayı kutluyorum. Gelişmiş ülkelerin gelişmişlik düzeylerini gösteren faktörlerin başında engellilerin tüm hizmetlere rahat ulaşılabilirliği geliyor. Aslında problem engellilerde değil. Problem insanların kafalarındaki engeller. Bu projenin sürdürülebilir olmaı için hepimizin taşın altında koyması gerekiyor. Engellilerin toplum hayatına daha çok katılması için gerekli çalışmaları yapmamız gerekiyor." dedi.

EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz de projenin başarıyla yürütüldüğünü belirtti.

Projenin hedefine ulaştığını vurgulayan Açıkgöz, "Projenin amacı toplumda engellilerle ilgili bir farkındalık yaratmaktı. 144 bin avroluk bütçesi olan projede dezavantajlı grupların iş gücüne katılımını sağlanması yönünde çalışmalar yaptık. Proje burada bitmeyecek. Bu yaşayan bir proje. Bundan sonra kursiyerlerimizin iş gücüne katılımında yanlarında olacağız. Bunu başardığımızda kendimizi çok mutlu hissedeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardında kursu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi ve pasta kesildi.

Toplantıya, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren kursiyerler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA