Kepez Belediyesinden Mali Başarı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye bütçesinin 2017'de 30 milyon TL fazla verdiğini bildirdi.

Kepez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın devam oturumunda yapılan bütçe görüşmelerinde, mali bir başarı kaydedildiği belirlendi.

Yeni yılın bütçesinin onaylandığı meclis toplantında, yüzde 41’i doğrudan yatırımlara ayrılan 2018 bütçesinin 327 milyon 355 bin lira olduğu açıklandı.

Göreve geldiklerinde borçlu bir belediye bütçesiyle karşılaştıklarını hatırlatan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, sıkı bir mali disiplin uygulamasının meyvesini verdiğini söyledi.

Bu yılda da geçmiş yıllarda yapıldığı gibi gelir ve gideri denk bir bütçe haline getirdiklerini kaydeden Tütüncü, bunun bir bütçeler vizyonu olduğunu vurguladı.

Tütüncü, şöyle konuştu:

"Önemli olan bu hedefi tutturabilmektir. Göreve geldiğimizde yüzde 40 civarlarında seyreden gerçekleşme oranımız, geçtiğimiz yıl zirve yaparak yüzde 107’ye çıkmıştı. Hem bütçemizi hem de gerçekleştirme oranlarımızı büyütmüştük. Sıkı bir mali disiplin ve kaynakları israf etmeden doğru kullanma, 8 yıllık yönetimimizin temel hedefi oldu. Bu hedef de başarıyı getirdi. Her hafta açılış ve temel atmalarla hizmet ve eserler çıtasını daima yükseltirken, bütçemizde 2017'de 30 milyon TL fazla verdi. Onca eser ve hizmetin, devam eden nice yatırımların yanında, 2018'e, kasamızda 30 milyon TL gibi ciddi bir kaynakla giriyoruz. Kepez, büyük yatırımlarıyla, güçlü mali yapısıyla, sürekli büyüyen hedefleriyle geleceğe umutla bakıyor. Bu başarı hepimizin ve şimdi bir kez daha başarılarımızın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz"

Tütüncü, bütçede en fazla payı yatırıma ayırdıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA