Ceviz Festivali, Üreticileri Memnun Etti

Bu yıl 26'ncısı gerçekleştirilen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan üreticiler, Türkiye'nin birçok ilinden gelen ziyaretçilere ceviz ve alternatif ürünlerini sattı.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde bu yıl 26'ncısı gerçekleştirilen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali, üreticileri memnun etti.

İki gün süren festivalde Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Caddesi üzerine stantlar kuran üreticiler, Türkiye'nin birçok ilinden gelen ziyaretçilere ürün satarak gelir elde etti. Festivale katılanlar ince kabuğu ve lezzetiyle ünlü Kaman cevizi başta olmak üzere bu üründen yapılan cevizli çikolata, tatlı, pasta, kolonya, sabun ve hediyelik eşya gibi alternatif ürünlere de yoğun ilgi gösterdi.

İşletme sahibi Hacı Çakır, sadece kuru ceviz satımı değil tatlı ve çikolatalarının da ilgi gördüğünü belirterek, "Burada Kaman cevizli çikolata, cevizli pasta çeşitleri ve ceviz kolonyası yaparak kendi öz ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Gösterilen ilgilden memnun kaldık."’ dedi.

Ceviz kabuklarından elde edilen ürünlerin de ilgi gördüğünü vurgulayan Mehtap Kozan Kıssa da "Cevizin yaprağı ve kabuğundan kolonya, henüz çağla halinde bulunan cevizimizden ceviz reçeli ve yine kabuklarından da ceviz sabunu yapılıp satılmaktadır. Satışlardan memnunuz." diye konuştu.

Üretici Doğan Pala ise ceviz kabuklarından çeşitli oyuncaklar ve süs eşyaları yaptıklarını dile getirerek, ceviz kabuğundan ev ve süs eşyası ile anahtarlık, gemi yaptıklarını ve bu ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.
Kaynak: AA