'TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var' Yarışması

Üniversite öğrencilerinin ekip halinde katılarak iyi iş fikirlerini sundukları yarışmanın başvuruları başladı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) 'Bu Gençlikte İş Var' yarışmasının başvuruları başladı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerinin ekip halinde katılarak iyi iş fikirlerini sundukları yarışma, öğrencilerin girişimciliğe ilişkin farkındalığını artırmayı, gençlere girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunmayı ve genç girişimci adaylarının TÜSİAD üyelerinin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmasını hedefliyor.

Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmanın etaplarını başarı ile tamamlayan ekipler, konun uzmanlarından aldıkları eşsiz eğitimlerin ardından TÜSİAD Üye Rehberleri ile birlikte fikirlerini geliştirme ve iş planı hazırlama imkanı elde edecek.

Yarışmanın birincisi 75 bin lira, ikincisi 50 bin lira, üçüncüsü ise 25 bin lira para ödülü kazanacak. Ayrıca yarışma sonunda en çok başvuru yapan üniversiteye TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı verilecek.

Etkinliğe 20 Şubat tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek.

TÜSİAD tarafından 2011 yılında Ankara'da pilot proje olarak iki üniversitede başlatılan yarışma, 2015-16 döneminde ülke çapında 70 il ve 144 üniversiteden 3195 gencin başvurduğu ve girişimcilik ekosisteminde yer alan paydaşların aktif katılımının sağlandığı bir organizasyona dönüşmüştü.
Kaynak: AA