'Önceliklerimizden Biri Afrika'daki Siyasi Ve Ekonomik Entegrasyon'

Afrika Birliği Komisyon Başkanlığına seçilen Muhammed: 'Afrika Birliği'nin 'Gündem 2063' hedefleri doğrultusunda önceliklerimizden biri kıtadaki siyasi ve ekonomik entegrasyonu sağlamak olacak'.

Afrika Birliği Komisyon Başkanlığına seçilen Çad Dışişleri Bakanı Musa Faki Muhammed, yeni dönemde önceliklerinden birinin kıtadaki siyasi ve ekonomik entegrasyonu sağlamak olacağını söyledi.

Muhammed, seçimlerden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birliğin 2063 için koyduğu hedefler doğrultusunda çalışacağını söyledi.

'Böyle bir koltuğa oturmak büyük bir sorumluluk.' ifadesini kullanan Muhammed, yeni dönemde barış ve güvenlik konularına odaklanılacağını belirtti.

Muhammed, Afrika Birliği'nin 'Gündem 2063' hedefleri doğrultusunda önceliklerinden birinin de kıtadaki siyasi ve ekonomik entegrasyonu sağlamak olacağını kaydetti.

Afrika Birliği, 2063 yılına kadar uygulanması planlanan ve kıtanın sosyo-ekonomik dönüşümünü amaçlayan 'Gündem 2063' adında bir plan izliyor. Siyaset, ekonomi, hukuk, eğitim ve güvenlik gibi değişik alanlarda reformları kapsayan bu plan, kıtanın 2063'de güçlü ve entegre olmuş küresel bir oyuncu olmasını hedefliyor.

Çad Dışişleri Bakanı Musa Faki Muhammed, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki 28. Afrika Birliği Zirvesi'nde düzenlenen Komisyon Başkanlığı seçimlerini kazanan isim oldu.

Çad'da 2003-2005 yıllarında başbakanlık yapan 57 yaşındaki Muhammed, dört yıl süresince Komisyon Başkanlığı'nı yürütecek.
Kaynak: AA