KAFKASDER Başkanı Viskhadzhıev Açıklaması

'DEAŞ terör örgütüyle Çeçenlerin isimlerinin beraber anılması bizi rahatsız ediyor'.

Çeçen ve Kafkas Muhacirleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAFKASDER) Başkanı Ali Viskhadzhıev, 'DEAŞ terör örgütüyle Çeçenlerin isimlerinin beraber anılması bizi rahatsız ediyor.' dedi.

Viskhadzhıev, derneğin Fatih'teki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yaklaşık 200 yıldır Kafkas mazlumlar için ikinci vatan olduğunu ifade etti.

Çeçenistan'da 1994'ten beri devam eden savaşın ardından bu topraklara binlerce Çeçenin sığındığını anlatan Viskhadzhıev, Türkiye'de yaşayan Çeçenlerin son dönemlerde Rusya'ya iade ve ikamet sorunları yaşadığını kaydetti.

DEAŞ terör örgütünün kanlı eylemlerinin ardından zaman zaman Çeçenlerin isimlerinin geçtiğini hatırlatan Viskhadzhıev, bunların Çeçenlerin bağımsızlık davasıyla alakası bulunmadığını söyledi.

Ali Viskhadzhıev, DEAŞ ile Çeçenlerin isimlerinin beraber anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, şöyle devam etti:

'Bizim onlarla bir alakamız olmadığını anlatmak istiyoruz. Bizim davamız Çeçenistan'da Şeyh Mansur, Şeyh Şamil ile zirveye çıkan, en son dünyanın bildiği Cevher Dudayev tarafından sürdürülen 500 yıllık bağımsızlık davasıdır. Kendi diliyle, kendi memleketinde, kendi vatanında bağımsız olarak yaşamak mücadelesidir. Bizim mücadelemizin sürdüğü yıllarda DEAŞ ya da başka bir şey yoktu. Orada DEAŞ'lı olarak geçen isimlerin davamızla alakasının olmadığını anlatmak istiyoruz.'
Kaynak: AA