Manisa'daki Kar Yağışı

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, kar ve yağmurlar biz çiftçiler için bir afet değil, nimet olduğunu söyledi.

Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede son aylarda yaşanan kuraklığın ardından yağmur ve kar yağışının çiftçiyi sevindirdiğini söyledi.

Yağışlardan dolayı çiftçilerin önümüzdeki sezon su sıkıntısı çekmeyeceklerini belirten Şenol, 'Kış aylarında yaşanan kuraklıktan dolayı baraj sularımız azalmıştı. Kuraklıktan dolayı çiftçimizde bir endişemiz vardı. Son yağan yağmur ve özellikle kar yağışıyla çiftçimiz çok mutlu oldu. Aslında yağan kar ve yağmurlar biz çiftçiler için bir afet değil, nimettir. Önümüzdeki yıllarda yer altı sularımız, baraj sularımız, göl yataklarımızın suları çoğalacak ve çiftçimiz su yönünden rahat edecektir.' ifadelerini kullandı.

Kar yağışının kışlık sebze ürünlerinde yüzde 5 ile 10 arasında zarara yol açtığını fakat fiyatların yüksek olmasından dolayı bu zararın telafi edildiğini vurgulayan Şenol, 'Ürün bazında azaldığı için fiyatı yüksek olacağından dolayı biz yine zarar görmeyeceğiz. Önemli olan karın yağması. Şu an değil ama önümüzdeki yaz sezonun da geniş çerçevede ekilecek olan tarla ve bahçelere çok büyük katkısı olacaktır.'

Kaynak: AA