Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki Açıklaması

'Komşu ülkenin başbakan veya cumhurbaşkanının içişlerimize karışması doğru değil'.

Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, ülkedeki Arnavut siyasi partilerin Kosova ve Arnavutluk liderleri ile görüşmesine ilişkin, 'Komşu ülkenin başbakan veya cumhurbaşkanının içişlerimize karışması doğru değil.' ifadelerini kullandı.

Poposki, yayımladığı yazılı açıklamada, Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılan erken genel seçimin ardından ortak bildiri yayımlayan Arnavut siyasi partilere tepki gösterdi.

Komşu ülkenin başbakan veya cumhurbaşkanının doğrudan Makedonya'nın içişlerine karışmasının doğru olmadığını kaydeden Poposki, 'Özellikle demokratik seçimlerin ve hükümet kurma çabaların gerçekleştiği bir dönemde. Çünkü bu şekilde bölgeye yanlış sinyaller gönderiliyor.' görüşüne yer verdi.

Çok kültürlü geleneğe sahip bir bölgede, bu yaklaşımın tehlikeli olduğunu savunan Poposki, açıklamasında şunları kaydetti:

'Bu, iyi komşuluk uygulamasından çok uzakta. Eğer hepimiz geleceğimizin Avrupa'da olduğunu kabul ediyorsak, o zaman bizim mücadelemiz tüm vatandaşlara istikrar, barış, adalet ve ekonomik refah sağlamak olmalı. Komşu ülkelerle işbirliğinde her zaman doğru davrandık. Herkes için riskli mayınların yerleştirilmesi yerine, onların da aynı yolda bizlere katılması en doğrusu olacaktır.'

Seçimin ardından koalisyon kurma çalışmalarına devam eden Arnavut siyasi partileri, izleyecekleri yol haritasına ilişkin ortak bildiri yayımlamış, ayrıca Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ile görüşmüştü.

Kaynak: AA