'Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer Açıklaması Marmaris' Belgeseline Gala

Gazeteci Kenan Gürbüz'ün FETÖ darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik saldırı girişimi sırasında yaşananlar ve suikast timinin yakalanması için yapılan operasyonları anlatan belgeselinin galası yapıldı Gürbüz: 'İki polis memurunun şehit olduğu o gece, ateş kusan helikopterlere aldırış etmeden, kurşun yağmurunun altında görüntü ve fotoğraf çekmeye çalışan birkaç cesur gazeteci ile tabancaları ile helikopterlere ateş eden kahraman polisler bana göre tarihe geçti'.

Gazeteci Kenan Gürbüz'ün, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Marmaris ilçesinde yaşananları ve sonrasında darbeci askerlerin yakalanması için gerçekleştirilen operasyonları anlatan 'Direniş Ateşinin Yakıldığı yer: Marmaris' isimli belgeselinin galası gerçekleştirildi.

Gürbüz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odasındaki galada yaptığı konuşmada, 40 gün süren çalışmanın ardından belgesel ve kitap çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin, o gece ölümü göze alarak görev yapan gazeteciler sayesinde dünyaya duyurulduğunu belirten Gürbüz, 'İki polis memurunun şehit olduğu o gece, ateş kusan helikopterlere aldırış etmeden, kurşun yağmurunun altında görüntü ve fotoğraf çekmeye çalışan birkaç cesur gazeteci ile tabancaları ile helikopterlere ateş eden kahraman polisler bana göre tarihe geçti.' dedi.

'Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer: Marmaris' adını taşıyan belgesel ve kitabın 3 bölümden oluştuğuna işaret eden Gürbüz, şu değerlendirmede bulundu:

'İlk iki bölümde suikast girişiminin yaşandığı gece ve suikast timinin yakalanma sürecini tanıkların gözünden ele aldık. Son bölümde ise o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan yetkililer ve siyasilerin gözünden o gece yaşananların bilinmeyen yönlerini anlattık. Kamuoyunun merak ettiği sorularının yanıtlarını aradık.'

Belgeselin sonunda, Muğla Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Gürbüz'e hazırladığı belgesel ve kitap için plaket verdi.

Belgeselde, o gecenin tanıkları Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile soruşturmayı yürüten Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz'un açıklamaları da yer aldı.
Kaynak: AA