TİM Akademi 10 İl 10 Ülke Oplantısı

TİM'in, ihracatın artırılması amacıyla başlattığı '10 il 10 Ülke' toplantısında İran pazarı, Konyalı sanayicilere tanıtıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), ihracatın artırılması için başlattığı, 10 İl 10 Ülke toplantısı Konya'da yapıldı.

Ekonomi Bakanlığının öncülüğünde Konya Dedeman Otel'de düzenlenen ve 'Türkiye Discover Potansiyeli' kampanyası kapsamındaki toplantıda, Konyalı sanayiciye İran pazarı tanıtıldı.

Panel şeklinde gerçekleşen ve brifinglerin sunulduğu toplantıda konuşma yapan TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, firmalara hedef pazarları daha yakından tanıtarak ihracatı artırmayı amaçladıklarını söyledi.

TİM Akademi'nin bu amaca yönelik '10 İl 10 Ülke' toplantıları başlattığını aktaran Kocasert, etkinliklerini sanayi alt yapısı ve ihracat potansiyeli olan kentlerde düzenlediklerini ifade etti.

Kocasert, TİM Akademi etkinliğini bu yıl farklı içerikle düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Bu yıl bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bundan önce sanayi kültürü olan, ihracatçı kimliği bulunan kentlere gidip gün içinde ihracat başlıklı paneller düzenliyorduk. Bu yıl dedik ki belirli bir amaç ve plan doğrultusunda bir ülkeyi bir şehirle eşleştirerek gidelim. Bu anlamda Konya-İran eşleştirmesi de bir tesadüf değildir. Yaptığımız araştırma ve incelemeler sonucunda Konya'nın pek çok alan potansiyeli bulunuyor. Bir sanayicimiz, 'Konya Türkiye'nin Çin'idir' ifadesini kullanmıştı. Pek çok ürünü üretmekle beraber makine, yedek parça, otomotiv parçaları ve gıda üretimi öne çıkıyor. İran'ın en çok ithal ettiği ürünler de bunlar. İran'ın ve Konya'nın eşleştiğini düşündük. TİM Akademi'yi İran ile gerçekleştiriyoruz.'

Kaynak: AA