Tarlada 50 kuruş markette 2 lira bitiyor..

Faruk Çelik, tarla ile tezgah fiyatı arasındaki farkın rahatsız edici olduğunu belirterek, ekledi: Bakanlık olarak bu noktada müdahaleden yanayız..

Tarlada 50 kuruş markette 2 lira bitiyor..
Tarlada 50 kuruş markette 2 lira bitiyor..
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gıda fiyatları konusunda önemli mesajlar verdi. Sebze-meyvelerin tarla ile tezgah fiyatı arasındaki farkın rahatsız edici olduğunu vurgulayan Çelik, "Bakanlık olarak bu noktada müdahaleden yanayız" dedi.

Çelik, şunları söyledi: "50 kuruşa çıkan bir ürün pazarda 2 liraya satılıyorsa, çilesini çeken insanın elde edemediği kârı kimler ranta dönüştürüyor? Tarım Bakanlığı olarak bu noktada müdahaleden yanayız. Bir ürünün pazara girişteki uğrayacağı yerler bellidir. Keyfi uygulama serbest piyasa olmaz."

Kurbanlık potansiyeline ilişkin olarak da Çelik, "Şu anda elimizde kurban edilmeye müsait büyükbaş sayısı 1 milyon 200 bin, küçükbaş sayısı ise 3 milyon 700 bin. Kurban edilecek hayvan varlığıyla ilgili en ufak bir sıkıntının olmadığını ifade ediyorum. Fiyatları artırmayı gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil" diye konuştu...