Bülent Duran Baro Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

Avukat Bülent Duran, Ekim ayında gerçekleştirilecek Baro Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Bülent Duran Baro Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı
Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’dan boşalan göreve talip olan Avukat Bülent Duran Baro başkanlığına adaylığını açıkladı.

Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplar ile bir araya gelen Avukat Bülent Duran, avukatların ödevleri baroların da bir rolü var. Baroların en büyük rollerinden bir tanesi hak ve özgürlükleri korumak bu konuda yargılama sürecini aktif olarak katılabilmeleri ödevleri olduğunu söyledi.



“Vatandaşın gözünde avukatın işlevsiz kılındığı bir süreçten geçiyoruz”

Yargılama sürecine dair kamuoyunun sesi olduklarını söyleyen Duran,”Yargılama makamında, yargılama kürsüsünde haklarını ve taleplerini dinleme ve özgürlüklerini kurmak adına ödev yapan görev yapan avukatlarız. Yargılama süreci içerisinde vatandaşların da gözünde avukatların bir itibarını yitirdiğini avukatın işlevsiz kılındığı bir süreçten geçiyoruz. Biz baro başkanlığında şunu söylüyoruz. Yaşadığımız süreçte gösterdi ve ispat etti ki avukatlar yaşamın ve yargılamanın olmazsa olmazlarıdır. Avukatlık aslında bir haktır. Vatandaşların gözünde ve kamuoyunda ne kadar itibarını yitirmiş olsa bile benim böyle bir kaygım var” dedi.

’’Herkes hakkını araması hususunda aile avukatlığını getiriyoruz’’

Halkın ve kamuoyunun yargılamaya güvenini yitirdiği belirten Duran,”Yargılama da en büyük ödev avukatlara yansıyor. Biz başta avukatların ve baroların gerçek görevinde rol oynaması üzerine bu ödevi üstlendik. Baro başkanlığına aday olduk. Bu süreçte en büyük projelerimden birisi avukatlığın hak olduğu aile hekimi gibi aile avukatlığı olabileceği herkesin hakkını arama hususunda bir avukat başvurabilmesi gerektiğini hukuk devleti gereği olarak da herkese bir avukatlık hakkının verilmesi avukatın yargılama sürecine katılması ve yargılama sürecinde yer alması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA