90'Lık Gaziden FETÖ'ye Tepki

Ardahanlı Kore gazisi 90 yaşındaki Gündüzhev: 'Kore'de bize herkes hayrandı. Türk askerine herkes hayrandı ama şimdi, ordumuzu, askerimizi dünyaya lekelediler'

Kore gazisi İmdat Gündüzhev, FETÖ'nün darbe girişiminin dünyada kahramanlığı ile tanınan orduya da leke sürülmek istendiğini ifade ederek, 'Kore'de bize herkes hayrandı. Türk askerine herkes hayrandı ama şimdi, ordumuzu, askerimizi dünyaya lekelediler.' dedi.

Gaziler Günü kutlamalarına hazırlanan 90 yaşındaki Gündüzhev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi ile hayatının en büyük hayal kırıklığını yaşadığını söyledi.

Hayatında ilk kez böyle bir kalkışma gördüğünü ve bu hainliğin başarısızlıkla sonuçlanmasının mutluluğunu duyduğunu ifade eden Gündüzhev, 'Başaramadılar. Ne yaptıysa bu Fetullah yaptı. Türkiye'yi isteyen devlet yok. Şimdi en iyi devlet biziz, en iyi hükumet biziz. Ben 90 yaşındayım, böyle hükumet, böyle devlet görmedim, bu durumumuz başkaları tarafından istenmemekte. Hainler de buna alet oluyor.' diye konuştu.

Gündüzhev, darbe girişiminden aynı zamanda Türk ordusunu lekelemeye yönelik olduğunu ve bu girişimden dolayı tüm askeri suçlamanın yanlış olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

'Halbuki, bizim askerimizde öyle bir şey yok. Bizim Türk askerinin öyle bir şey yapmasının imkanı yok. Kore'de, dedim 'paşam mermi geliyor.' Dedi, 'gelsin, size değmesin, bize değsin.' İşte Türk subayı, Türk askeri budur. Okullarda daha iyi eğitim verilmesi gerek. A, B, C olmaz. O olaya karışanların ne aslı var, ne asaleti. İki soysuz, yıkmak istediler devleti, Ankara'yı bombaladılar, İstanbul'u bombardıman ettiler. Yani Türkiye'yi yok etmek istediler. Kore'de bize herkes hayrandı. Türk askerine herkes hayrandı. Ama şimdi, ordumuzu, askerimizi dünyaya lekelediler. Ben bizim askerden böyle bir şey beklemem. İmkanı yok, bu iki soysuzun işidir.'

ABD'nin, terörist ele başısı Fetullah Gülen'in konusunda takındığı tavrı da eleştiren Kore gazisi Gündüzhev, 'Biz Kore'de seni kurtardık. Sen nasıl teröristi desteklersin. Reisicumhur dedi ya, 'bizden misin ondan mısın?' Doğru diyor, haklı söylüyor. Öyle dost olur mu? Adam gibi dost, adam gibi müttefik olursun.' dedi.

Kaynak: AA