Üç Kuzular Camii Ve Türbesi Gün Yüzüne Çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin en önemli manevi değerlerinden olan Üç Kuzular Camii ve Türbesi'nin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla hak ettiği değere yeniden kavuştuğunu belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Üç Kuzular Camii ve Türbesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Burada açıklamalarda bulunan Altepe, 'Bursa sultanlar şehri, evliyalar şehri. Tarih başkenti Bursa'mızın tüm özelliklerini ortaya çıkarıcı çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Altepe, yapılan çalışmalarla kent ziyneti eserlerin, külliyelerin ayağa kaldırıldığını ve Bursa'nın tüm semtleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yerini aldığı aktardı.

Bursa'nın evrensel bir değer olduğunu ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

'Büyükşehir Belediyesi olarak kentin en önemli kimliği olan 'Evliyalar Şehri Bursa' kimliğini de öne çıkarıyoruz. Bursa, 'Tarihin kalbi Bursa'da atar, altında 70 bin evliya yatar' sözleriyle biliniyor. Bursa'nın en çok ziyaret edilen manevi merkezlerinden biri de Molla Fenari Mahallesi'nde 'Üç Kuzular Camisi ve Türbesi'ydi. Burayı yeniden ele aldık. Üç Kuzular Camisi çevresindeki eklenti yapılar yıkıldı ve yaklaşık 400 metrekare ilave alan kazandık. Bu 400 metrekare alanın altında da şadırvanlar yapıldı. Cami lojmanı da meydanın altına yapıldı ve üzerindeki bu alan düzenlenerek abdest alma ve oturma yerleri ile vatandaşların nefes alabileceği bir ortam oluşturuldu.'

Üç Kuzular'a yakışır güzel bir kentsel tasarım projesinin gerçekleştirildiğini belirten Altepe, 'Meydan düzenlemelerimiz tamamlanmak üzere. İlave 400 metrekare alan, mevcut ön bahçe ile yaklaşık 600 metrekare toplam alan ve bahçe düzenlemesi toparlanıyor. Diğer müştemilatlar da bitiriliyor. Şu anda cami ve türbenin de restorasyonu devam ediyor. Bursa'ya da ecdadımıza da yakışır hale geliyor.' ifadelerini kullandı.

Yapıların, restorasyonunun yanı sıra etrafının açılmasıyla farklı mesafelerden de görülebilir hale geldiğini anlatan Altepe, özgün haline kavuşan eserlerin bölgeye değer kattığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA