Sanatçılardan 'Çocuklara Özgürlük' Sergisi

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı tarafından 'Çocuklara Özgürlük' adı altında sergi düzenlendi.

Suça sürüklenen çocuklara adalet sistemi içerisindeki tüm aşamalarda destek olmak amacıyla başlatılan projeye 48 sanatçı, yağlı boya, resim, heykel ve fotoğraf eserleri ile katkı sağladı.

Serginin koordinatörlerinden ressam Pervin Özen, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, 'Sergimizin amacı suça sürüklenen çocukların ve yasalara ihtilaf halindeki çocukların mevcut yasalar ve adalet sistemi içerisindeki bütün aşamalarda onlara destek sağlayarak topluma kazandırılması adına çalışmalar yürüten Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfına gelir sağlamak, sürdürmekte oldukları ve gelecekte hayata geçirecekleri yeni projelere altyapı oluşturmak.' dedi.

Özen, ilçenin yaklaşık 5 bin yıllık bir sanat geçmişi olması nedeniyle sergiyi Avanos'ta açtıklarını belirterek, sergide çok sayıda sanatçı ve eserin yer aldığını kaydetti.

Sergideki amacın çocuklar için anlamı nedeniyle sanatçıların katkı sağlamasında önemli rol oynadığını dile getiren Özen, 'Amaç kutsal olunca bütün sanatçılarımız büyük bir istek ve heyecanla projemize destek oldular. Şu an burada 48 ressam ve heykeltraş sanatçısı canlı performanslarını sergiliyor ve eserleri ile projeye katkı sağlıyorlar.' diye konuştu.

Serginin açıldığı özel müzenin işletmecisi Güray Tüysüz ise, yardım amaçlı düzenlenen sosyal projeye destek vermekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Tüysüz, serginin 20 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık tutulacağını da sözlerine ekledi.

Serginin açılışına, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA