'Karnı Burnunda' Demokrasi Nöbeti

Çankırı'da oturan Betül Baş Sarıcı, 9 aylık hamile olmasına rağmen eşi ve 4 yaşındaki oğluyla, FETÖ'nün darbe girişimine karşı her akşam 'demokrasi nöbeti' tutuyor Sarıcı: 'Doğuma birkaç gün kaldı ama buna aldırış etmeden her akşam meydanlardayız. Vatan için meydanlarda demokrasi nöbeti sürdüğü sürece burada olmaya devam edeceğiz'

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da oturan Betül Baş Sarıcı, 'karnı burnunda' olmasına rağmen eşi ve oğluyla, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı geceden bu yana 'demokrasi nöbeti'ni aksatmıyor.

Darbe girişimi gecesi demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara gelen Sarıcı ailesi, son gününe kadar nöbete devam etmeyi planlıyor. Betül Baş Sarıcı da 9 aylık hamile olmasına rağmen demokrasi nöbetlerine katılmayı sürdürüyor.

Belediye Meydanı'nda kurulan dev ekranda diğer katılımcılarla darbe akşamı ve sonrasında yaşananları izleyen Sarıcı çifti, beraberlerinde getirdikleri 4 yaşındaki oğullarına da demokrasinin önemini anlatmaya çalışıyor.

Sarıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk bayraklarıyla her akşam meydanları doldurduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlara çıktıklarını dile getiren Sarıcı, vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Vatan için sokaklarda olduklarını vurgulayan Sarıcı, şöyle konuştu:

'Doğacak bebeğimle, oğlumla ve eşimle vatan için her gün buradayız. 4 yaşındaki oğlumla Türk bayraklı tişörtlerimizi giyiyoruz, elimize bayraklarımızı alıyoruz ve her akşam kendimizi meydana atıyoruz. Ailece gelerek buradaki dik duruşa katkı sağlamak istiyoruz. Bu vatan hepimizin, hepimiz sahip çıkmalıyız.'

Birkaç gün sonra ailenin en küçük üyesinin dünyaya geleceğine işaret eden Sarıcı, 'Doğuma birkaç gün kaldı ama buna aldırış etmeden her akşam meydanlardayız. Vatan için meydanlarda demokrasi nöbeti sürdüğü sürece burada olmaya devam edeceğiz.' dedi.

Sarıcı, doğacak bebeklerine 'Şevval' ismini vereceklerini söyledi.
Kaynak: AA