Şehit Ve Gazi Derneklerinden Cumhuriyet Gazetesine Asılsız Haber Tepkisi

Sakarya’da şehit ve gazi dernekleri, Vali Hüseyin Avni Coş’u ‘şehit eşiyim’ diyerek dolandırmaya çalışan kadın ile konuyla ilgili ’Vali Coş’un tartıştığı şehit yakının evi basıldı’ şeklinde asılsız haber yapan Cumhuriyet Gazetesine tepki gösterdi.

Şehit Ve Gazi Derneklerinden Cumhuriyet Gazetesine Asılsız Haber Tepkisi
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan, dernek binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla, şehit cenazesinde Vali Hüseyin Avni Coş’u kendisini ‘şehit eşi’ olarak tanıtarak dolandırmaya çalışan kadın ile konuyla ilgili asılsız haber yapan Cumhuriyet Gazetesine tepki gösterdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, dernek üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi’nde Vali Hüseyin Avni Coş’u da hedef alan maksatlı haberi dikkatle takip ettiklerini belirterek, “Kendisini "şehit eşi" olarak tanıtan R.D’nin tüm değerleri ayaklar altına alarak, provokatif eylemle gazetecilerin önünde gerçekleştirdiği gösteriyi şiddetle kınıyoruz. Yanındaki çocukları da yalanına ortak etmesi, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yakınlarına yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Bu şahsın, büyük fedakarlıklarla sürdürülen terörle mücadeleyi hedef almasıyla bu toprakları vatan kılan şehitlerimizin ve onların onurlu ailelerinin değerlerine kastetmekte olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Demir, "kadın, şehit eşi, şehit çocuğu annesi" gibi toplumun vicdani değerlerini istismar ederek kamuoyunda infial oluşturmayı hedefleyen bu olayın masum bir rastlantı olmadığını düşündüklerini ifade ederek, “Sözde şehit eşinin feryadına yer verdiğini göstererek haberin doğruluğunu teyit etmeye ihtiyaç duymadan yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi, hem şehit yakınlarına, gazi ve gazi yakınlarına hem de destansı bir mücadeleyle vatan topraklarını savunan güvenlik güçlerimize en yumuşak ifadeyle alçaklık göstermiştir” diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan da şehitlik makamının dahi insafsızca kullanarak kamuoyunun tahrik edilmesinin amaçlanmasını büyük üzüntü ve kızgınlıkla müşahede ettiklerini dile getirdi. Kaplan, “Derneğimiz, toplumu şahadet gibi kutsal bir makamla kandırmaya çalışan bu şahıs hakkında, şehit ve gazi yakınlarına saygısızlıktan dolayı soruşturma açılmasını talep etmektedir” dedi.

Mardin’in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Uzman Çavuş Samet Şare’nin cenaze töreni için 30 Haziran’da Adapazarı ilçesindeki evine gelen Vali Hüseyin Avni Coş’un yolunu kesen R.D. adlı kadın kendisini "şehit eşi", yanındaki iki erkek çocuğu da "şehit çocukları" olarak tanıtmıştı. Polisin yaptığı araştırmada daha önce 3 kez evlenip boşanan kadının hiçbir eşinin şehit olmadığı, hakkında 5 dolandırıcılık ve 2 iftira suçundan adli soruşturma yürütüldüğü tespit edilerek, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla "dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan adli işlem başlatıldığı açıklanmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi ise konuyla ilgili "şehit cenazesinde Vali Coş ile tartışan kadının evine polisin baskın yaptığı" şeklinde haber yapmış, Sakarya Valiliği ise haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.
Kaynak: İHA