Kent Meydanında Demokrasi Nöbeti 16. Gününde

Sakarya, 15 Temmuz darbe girişimin ardından demokrasi nöbetine devam ediyor.

Kent Meydanında Demokrasi Nöbeti 16. Gününde
Kalkışmanın 16’ıncı gününde de Demokrasi Meydanı’ndaki toplanan on binlerce vatandaş darbeye karşı sloganlar attı. Milli iradeye, demokrasiye, özgürlüğe ve seçilmiş hükümete karşı yapılan hain saldırı meydanda toplanan on binler tarafından lanetlendi. Programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Zeyid Aslan, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve gazeteciler de yer aldı.

“Ülke yönetimini ele geçirmek istediler”

Programın ilk konuşmasını yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bu akşam biraz hüzünlüyüz. Doğu Anadolu’da şehitlerimiz var. Karasu’dan bir kardeşimizde şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Allah onların yolunda gitmeyi de hepimize nasip eylesin. Ülkemiz bir taraftan terör belasıyla uğraşırken birtakım alçaklarda fırsattan istifade ederek ülke yönetimini ele geçirmek istediler. Rabbim bu alçakları kahreylesin. Kardeşlerim şehadet bizim dinimize has bir şey. Çünkü biz ahirete inanan insanlarız. Dünya’nın geçici bir hayat olduğunu, asıl hayatın ahiret hayatı olduğunu biliyoruz. Allah yolunda din, namus, vatan, bayrak uğrundan ölenlerinde şehit olduklarına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz”

Şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını belirten Başkan Toçoğlu, “Size bu akşam Halid Bin Velid’den bahsedeceğim. Halid bütün ömrünü cenk meydanlarında geçiren bir komutandı. Ancak vücudunda tek bir yara almamış yer kalmamasına rağmen ölüm onu cenk meydanında bulmamıştı. Son demlerinde dudaklarını kıpırdatarak şöyle diyordu: Şu kadar savaşta bulundum. Vücudumda kılıç, ok, mızrak yarası bulunmayan yer kalmadı. Fakat görüyorsunuz ki develer gibi yatağımda ölüyorum. Kardeşlerim şehitlik bir nasip meselesidir. Koskoca Halid Bin Velid’e bile şehitlik nasip olmadı. Bu yüzden bizlere şehitlerimize sahip çıkmak düşer. Biz bütün kalbimizle şehitlerimize sahip çıkacağız. Onlara dua edeceğiz. Çünkü şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz” diye konuştu.

“Tarih yazanlar burada”

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ise yaptığı konuşmada, “Bugün kardeşimiz Hasan Keleş Hakkari’de şehit düştü. Ülkemizin farklı illerinden de şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve ailelerine de başsağlığı diliyorum. Ülkemiz dünyanın en pahalı topraklarına sahiptir. Burada yaşamın bedeli çok ağırdır. Burada yaşamak gerçekten bedel ister, güç ister, sabır ister. 15 Temmuz tarihine baktığımız zaman birileri tarih yazdı, birileri tarih oldu. Tarih olanlara bakın kimileri yurtdışına kaçtı, kimileri hesap veriyor. Ancak tarih yazanların hepsi burada. Vatanını, bayrağını, milletini sevenler burada” ifadelerini kullandı.Uluslarası Öğrenci Dernekleri’ne mensup öğrenciler adına konuşan Bosna Sancaklı Mustafa Salihovic, “Bu darbe girişimi sadece Türk halkına yapılan bir ihanet değildir. Bu darbe, bu ihanet Bosna Sancak’a, Suriye’ye, Gazze’ye yapıldı. Çünkü bu vatan sadece sizin vatanınız değildir. Bu bayraklar sadece sizin bayrağınız değildir. Bu vatan hepimizin vatanıdır. Bu bayraklar ise hepimizin en zayıf noktasıdır. İnanın Türkiye’deki gelişmeleri tüm dünya takip ediyor. O yüzden sizler güçlü ve cesur olmalısınız. Türkiye her zaman ayakta kalsın ki İslam alemi de ayakta kalsın” diye konuştu.

“Milyonlar sokaklara indi”

AK Parti Tokat Milletvekili ve MKYK Üyesi Zeyid Aslan, “15 Temmuz gecesi bu ülkenin tarihinin en alçak, en kahpe saldırısına maruz kaldık. Milletimizin vatanını, namusunu, demokrasisini, özgürlüğünü korusun diye emanet ettiği silahlarla, tanklarla, savaş uçaklarıyla bu millete alçak bir saldırı yapıldı. Böyle bir saldırıda bulunacaklarını bilemedik. Bu silahları teröristler yerine halka doğrultacaklarını kim bilebilirdi? Daha sonra anladık ki bedenini ve beynini bir meczuba satmış alçakların, hainlerin ülkemizin demokrasisine, milli iradesine saldırdıklarını fark ettik. İşte bunun hissedildiği andan itibaren milletimiz dışarılara çıktı. Cumhurbaşkanımızın sokaklara çıkın çağrısıyla da milyonlar vatanını, bayrağını, demokrasisini korumak için sokaklara indi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA