Kızılay Meydanı'nda 'Demokrasi Nöbeti' Sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kızılay Meydanı'nda vatandaşlar tarafından başlatılan 'demokrasi nöbeti' devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından her gece Kızılay Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'ye tepkilerini dile getiriyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti'li bazı milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, alana gelip nöbete destek verdi.

Sanatçı Erhan Güleryüz, darbe girişimine karşı bestelediği marşı seslendirdi. Grup Tillo ise sanatçı Fatih Koca ile sela ve salavatı şerife okudu.

Vatandaşlara, bazı kurum ve kuruluşlar tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Faruk Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın demokrasiye katkılarına destek vermek amacıyla her akşam kumanya dağıttıklarını söyledi.

Özen, gece boyunca çay ikram ettiklerini belirterek, 'Saat 01.00'e kadar 12-13 bin porsiyon nohutlu pilav, makarna, bugün bulgur pilavı, yarın yumurtalı kumanyalarımız olacak. Bugün bulgur pilavı, ayran, irmik helvası ve kesintisiz çay servisimiz var.' diye konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü görevlileri de alanda bekleyenlere her gece sıcak çorba ikram ediyor.

Kaynak: AA