Sındırgı'da Tamamlanan Yatırımlar Hizmete Girdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sındırgı ilçesindeki kırsal mahallelerde kullanılmak üzere tahsis edilen çok amaçlı yangın söndürme römork tahsis belgeleri dağıtım törenine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, biten yatırımları hizmete alım törenlerine katılırken, devam eden yatırımları da inceledi. Sındırgı’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Uğur, “Cenab-ı Allah lütuf ediyor, her seferinde biz Sındırgı’ya ya yatırıma yada açılışa geliyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz Allah’a şükür. Allah devlete millete zeval vermesin” dedi.

Sındırgı'da Tamamlanan Yatırımlar Hizmete Girdi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sındırgı ilçesindeki kırsal mahallelerde kullanılmak üzere tahsis edilen çok amaçlı yangın söndürme römork tahsis belgelerinin dağıtım töreni düzenlendi.

Törene katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kırsal mahalle muhtarlarına römorkların dağıtımını yaparken, Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile yaptırılan İtfaiye Hizmet Binası ile Kent Meydanı inşaatları, BASKİ Tesisi ve Büyükşehir tarafından yapılan Aslandede ile Osmanlar Mahalleleri yollarını inceledi. Başkan Uğur ayrıca yine Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ahmet Semerci’nin anısına İbirler Mahallesi’nde yapılan çocuk parkı ve çeşmenin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, SındırGı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kaymakam Ercan Ateş, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çok amaçlı yangın söndürme römorklarının dağıtım töreninde konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etti. Sındırgı’nın gerek hükümetin gerekse Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından önemli paylar aldığına dikkat çeken Yavaş, “Sındırgımızda hem yol konusunda hemde BASKİ’mizin çalışmaları ile Büyükşehirimizin desteklerini hissediyoruz. Geçen sene 125 kilometre kırsal mahallelerde yol inşası yaptık, şimdide sıcak asfaltını döküyoruz. Büyükşehirimizden Allah razı olsun, ilçemizin turizm merkezi olması için meydan projesi bizim için çok önemliydi sizlerde destek sağladınız. Belediye projesi ile beraber ikisi bittiğinde Sındırgı’nın aydınlık geleceğine ön ayak olacak. Büyükşehir ile entegre olmuş bir Sındırgı büyüyor ve gelişiyor. Sındırgı’da herkes arsa ve tarla peşinde. Bugün Menet dediğimiz Çaygören’de 12 yıldan buyana arazinin metrekare birim fiyatı 40 kat artmış. Neden arttı? Sıcak su oradan geldi 1200 konutu ısıtıyor. Bacasız bir sıcak su kaynağı var. Bizler katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur’a teşekkür ediyoruz. Sındırgı’nın yatırım için aldığı para 40 milyon lirayı buluyor Büyükşehir nezninde. Muhtarlar eskiden İl özel İdare’den 3 bin lirayı aldığında güle oynaya gidiyordu. 40 milyondan bahsediyoruz” diye konuştu.

Sındırgı’ya her geldiğinde ya yeni yatırımlar yapmaya yada açılış gerçekleştirmeye geldiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Cenab-ı Allah lütuf ediyor her seferinde biz Sındırgı’ya ya yatırımıa yada açılışa geliyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz Allah’a şükür. Allah devlete millete zeval vermesin. Devletimiz güçlü olduğu müddetçe, ülkemizde istikrar olduğu müddetçe bizde yerel yönetimler olarak elimizden geldiğince bütün hemşehrilerimize hizmet etmek istiyoruz. Balıkesir’in eksiği ne ise. Balıkesir coğrafi olarak 18 bin metrekare, çok geniş bir coğrafya, 20 ilçesi, 1135 mahallesi, 80’i kırsalda. Beklentiler çok yüksek. Bizler hizmet ettikçe beklentilerde yükseliyor. Ama hiç merak etmeyin Türkiye’nin önü açık, Balıkesir’in önü açık, Sındırgı’nın önü açık. 15 Temmuz akşamı bir kalkışma hareketi ile karşı karşıya kaldık. Ama bu millet ne kadar büyük bir millet olduğunu 15 temmuz akşamı gösterdi demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu. Avrupa’daki demokrasinin beşiği bilinen ülkelere demokrasi dersi verdik. Darbeyi millet önledi. Demokrasiyi millet istiyor. Bugün 12. Gün ama herşey yoluna girdi” dedi.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin Türkiye’deki birlik ve beraberliği arttırdığını söyleyen Uğur şöyle konuştu: “Darbe girişimi milli birlik ve beraberliği arttırdı. Beraberliğimiz 10 kat, 100 kat, hatta 1000 kat arttı. Bütün siyasi partiler darbe girişimine tavır koydu. Başbakanımız diğer parti liderleri bir araya geldiler. Cumhurbaşkanımız; AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanları ile 2 saat 40 dakika süren görüşmeler yaptı. Bugün grup toplantılarında hem Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hemde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli hükümete her zaman destek olduklarını, yapılacak kanuni düzenlemler destek olacaklarını ifade ettiler. İşte bizim daha çok birlik ve beraberliği ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz ya, o sağlanmış oldu. Çünkü bu darbe girişimi sadece AK Parti’ye yapılmış değil, bu bütün siyasi partilere karşı yapılmış bir darbe. Bu darbe girişimi neticesinde amaçları Türkiye’de bir dikta rejimi kurmak. Sapık bir dini ideoloji ile dikta rjimi kurmak. Ama Ceban-ı Allah doğruların yarımcısı. Bu darbeciler hep vatan dadına, millet adına, din adına hareket ediyoruz dediler. Dini, bizim kutsal duygularımızı istismar ettiler. Cenab-ı Allah onlara yardımcı olmadı. Şimdi perişan oldular hepsi hesap veriyor”.

Çok amaçlı yangın söndürme römorklarının tahsis belgelerinin muhtarlara teslim töreni ardından Başkan Uğur ve beraberindekiler Şehit Jandarma Astsubay Ahmet Semerci anısına İbirler Mahallesi’nde yapılan çocuk parkı ve çeşma açılışını gerçekleştirdi. Şehitler için okunan duaların ardından hizmete açılan parkta Başkan Uğur, vatandaşlar ile sohbet ederken, parkta oynayan çocukları izledi.

Başkan Uğur buradaki tören ardından Küçük Dağ Dere Mahallesi sakinleri ile buluştu.
Kaynak: İHA