'Çözüm Odaklı Çatışma Yönetimi Ve Prensipli Müzakere' Eğitimi Verildi

İpekyolu Kalkınma Ajansı, Conflictus Uyuşmazlık Çözümü Eğitim ve Danışmanlık ile Adıyaman Gençlik ve Kültür Derneği ortaklığında ‘Çözüm Odaklı Çatışma Yönetimi ve Prensipli Müzakere’ eğitimi uygulandı.

'Çözüm Odaklı Çatışma Yönetimi Ve Prensipli Müzakere' Eğitimi Verildi
Adıyaman Gençlik ve Kültür Derneği tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında Conflictus Uyuşmazlık Çözümü Eğitim ve Danışmanlık Yöneticisi Tunç Karaçay, eğitim veriyor. Dört gün sürecek olan eğitimlere sivil topluk kuruluşu, kurum ve kuruluşlardan kişiler katılıyor. Eğitimde 60 kişi iki grup halinde eğitim alıyor.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik Süzer, Adıyaman genelinde bulunan STK ve kurum üyelerinin iletişimde çözümcül bir bakış açısı kazanması ve bu kapsamda bir kapasite gelişimi hedeflendiğini kaydetti.

Süzer, “Bu doğrultuda verilen uyuşmazlık perspektifinden çatışma yönetimi, çözüm için dönüştürücü müdahale, çözüm odaklı beden dili, prensipli müzakere becerileri, arabuluculuk ve bire bir eğitim içerisinde uygulanacak simülasyonlarla hem kavramsal hem de deneyimsel olarak katılımcıların uyuşmazlık yönetimini öğrenmeleri ve aynı zamanda uygulamalı olarak eğitim içerisinde deneyimlemeleri sağlanmaktadır. Eğitim içeriği kapsamında, çatışmayı yönetmek ve bir çözüm ile sonlandırmak için, prensipli müzakere üzerine de yoğunlaşılmaktadır. Gerek STK’larda gerek iş dünyasında gerek özel yaşamda anlaşmazlıkların çıkması doğaldır. Ortaya çıkan bu uyuşmazlıkları iyi ya da kötü olarak nitelendirmek yerine bu durumun kaçınılmaz olduğunu kabul etmek gerekir. Önemli olan, bu uyuşmazlıkları dönüştürücü ve çözüm odaklı bir şekilde yönetebilmektir ve hatta kurum ve kişilerin bu tür uyuşmazlıklardan güçlenerek, kazan kazan anlayışıyla çıkmasıdır. Bu doğrultuda verilen bu eğitimle, çözüm odaklı iletişim perspektifinden belirtilen bu dönüşümlerin kazandırılması hedeflenmiştir” diye konuştu.

Kaynak: İHA