Gediz'de Demokrasi Yürüyüşü

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 15.07.2016 tarihinde yapılan darbe girişimine karşı demokrasi şöleni ve demokrasi yürüyüşü düzenlendi.

Gediz'de Demokrasi Yürüyüşü
Gediz Belediyesi tarafından belediye hizmet vinası önünde gerçekleştirilen demokrasi şöleni ve demokrasi yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 22.00’de başlayan programın açılışında hain saldırıda şehit düşen emniyet güçleri ve vatandaşlar için Kuran okundu ve dualar edildi.

Programda Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve AK Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük konuyla ilgili birer konuşma yaptılar.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yaptığı konuşmada, “Bu günü özel yapan bu Ülkenin birliğine ve dirliğine kasteden kendi içimizdeki hainlerin askerimize ve polisimize saldırıları neticesinde Türkiye’deki demokrasi ve yönetimi yok etmeye çalışan hainlerin kurdukları tuzakları ortadan kaldırmak için toplandık. Dün bu meydan bugün ki gibi kalabalıktı. Hiçbir organizasyon yapmadığımız halde evinden çoluğuyla çocuğuyla ihtiyarıyla genciyle demokrasi için bu Ülkenin yetiştirdiği insanların arkasında destek olmak için geldiniz. Ben seçilmiş Belediye Başkanınız olarak hepinize bu katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük, “Vatan hainlerinin milletimizin birliğine ve dirliğine gölge düşürmek için yapılan bu saldırı bizler için kara leke olarak kalacak ve hatırlanacaktır. Ancak bu kalkışma amacına ulaşamadan ilk mücadeleyi Kahraman halkımız silahlara karşı kendini siper ederek Devletimize ve Emniyet güçlerine büyük cesaret vererek dirayet göstermelerine vesile olmuşlardır. Kahraman halkımızın büyük cesaretinden dolayı ve buradan tüm desteğini esirgemeyen Gedizli hemşerilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Mehter takımı eşliğinde topluca demokrasi yürüyüşü yapıldı. Gediz Belediyesi önünden başlayan yürüyüş Adnan Menderes Yaşam Parkında sona erdi.(MA-EFE)
Kaynak: İHA