İpekyolu Kalkınma Ajansı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 1. kalkınma kurulu toplantısı düzenlendi.

İKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016 yılı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığında Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi.

Görüşlerine yer verilen Kalkınma Kurulu Başkanı Coşkun, kalkınma konusunun giderek önem kazandığını belirterek, Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların ülkenin başarısıyla atlatacağını ve Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda hızla ilerleyeceğini ifade etti.

Kalkınma konusunda İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın gayretle çalıştığını belirten Coşkun, 'Türkiye’nin etkin hamlelerle kalkınmayı tesis etmesi gerekir. Ajanslar bu konuda kayda değer bir dinamik teşkil ediyor. İKA’nın bölgede proje geliştirme konusunda farkındalık oluşturuyor. Kalkınmanın ekonomik ve sosyal ayağının birlikte ele alınması gerekir.' ifadelerini kullandı.

İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ise, Ajans’a ait kurumsal bilgiler ve Genel Sekreterlik faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirerek destek programları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis Kamu kurum ve kuruluşlarından yetkili isimler ile İpekyolu Kalkınma Ajansı personeli katıldı.

Kaynak: AA