Bayraklı Belediyesi Çok Sesli Korosu'ndan Büyük Başarı

Bayraklı Belediyesi’nin çok sesli korosu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Mozart Akademi tarafından gerçekleştirilen 2. Polifonik Korolar Festivali’nde, 16 kategori içerisinden “Çok Sesliliğe Katılımda Başarı” ödülünün sahibi oldu.

Bayraklı Belediyesi Çok Sesli Korosu'ndan Büyük Başarı
Evrensel müzik kültürünün ayrılmaz bir parçası olan çok sesli koro müziği türünün daha da gelişip yaygınlaşmasını sağlamak için çaba gösteren Mozart Akademi Derneği’nin düzenlediği 2. Polifonik Korolar Festivali’nde Bayraklı Belediyesi Çok Sesli Korosu önemli bir başarının altına imza attı. Resmi, özel eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve serbest olarak çalışan, amatör-profesyonel tüm çok sesli çocuk, gençlik ve yetişkin korolarına açık olan festivalde, Bayraklı Belediyesi Çok Sesli Korusu 58 koro içerisinden, “Çok Sesliliğe Katılımda Başarı” ödülüne layık görüldü.

"Her türlü desteği veriyoruz"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kültür-sanat alanında belediye olarak önemli faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, “Bünyemizde çok sesli, Türk Sanat, Türk Halk Müziği, çocuk ve engelli korolarımız bulunuyor. Gerçekten bu korolarımız iyi işler çıkartıyorlar. Düzenledikleri konserlerde salonlar tıklım tıklım doluyor. Kulakların pasını almayı iyi biliyorlar. Çok sesli koromuzun elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum. Çok çalıştılar. Aldıkları bu ödül ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Kaynak: İHA