2200 Metrede İmecik Yaylası Yörük Şöleni

Korkuteli’ne bağlı İmecik Mahallesi Beydağları’nda düzenlenen 13. Beydağları İmecik Yaylası Yörük şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte Hamdi Sarıca’ya 3 dönem ağalık yaptığı için Dernek Başkanı Abdullah Taş tarafından Altın Kemer hediye edildi. Yeni Şenlik ağası ise 111 Bin TL veren Erol İnceler oldu.

2200 Metrede İmecik Yaylası Yörük Şöleni
13. Geleneksel Beydağları İmecik Yaylası Yörük şölenine Ak Parti Antalya Milletvekili, Av. Mustafa Köse, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Korkuteli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskay, Emniyet Müdürü Hüseyin Mektepli, Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, Türkiye’nin değişik bölgelerindeki Yörük Türkmen dernekleri, Ak Parti İl Başkanı Av. Rıza Sümer, siyasi parti ilçe başkanları, çevre mahalle muhtarları, dernek başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

"Mustafa Ceceli konser verdi"

Şenliklere katılan vatandaşlara kavurma, pilav, ayran ikram edildi. Şenliklerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehteran gurubu gösterisi, Ankara Seymenler Halk Oyunları Ekibi ve Gaziantep Halk oyunları ekibi gösteri sundu. Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen Yörüklerin birbirinden farklı gösterileri seyircilerden büyük alkış aldı. Şenliklerde sanatçılar Mustafa Ceceli, Gülay Nacar, Fatih Burdurlu, Başkal, Fevzi Önder, Tahsin Duru, Çağlar Yağız, Belenli Mustafa Yılmaz, Istanaz Müzik topluluğu konser verdi.

Sarıca: "Tüm yörükleri şölenimize davet ettik"

13. İmecik Beydağları Yörük Şöleni’nin tüm organizasyonunu üstlenen Şenlik Ağası Hamdi Sarıca, “Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak İmecik yaylamız tüm ülkemizdeki Yörük Dernekleri’nin, Yörüklerimizin birleşme noktası oldu. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz şölenimize ülkemizdeki tüm Yörük Türkmen Derneklerimizi ve tüm halkımızı davet ettik. Hepsi de bizleri kırmayarak Yörük şölenimize katıldı.

Yörük, Türk’ün özüdür. Gün, bir olma günüdür. Gün, biz olma günüdür. Tüm Yörükler İmecik yaylamızda bir olmaya, biz olmaya geldi. Yörük’ün paylaşabileceği bir şey varsa sofrasıdır. Vatanını asla. Atatürk’te çok güzel söylemiş. ’Arkadaş, Gidip Toros dağlarına bakınız, Eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’. Biz gerektiğinde acımızı, hüznümüzü yüreğimize gömmesini de bilir, gerektiğinde tüm Yörükler olarak Beydağlarının zirvesinde bir araya gelerek dosta düşmana nasıl birlik ve beraberlik sağlayacağımızı göstermesini de biliriz. O nedenle bizim bu organizasyonumuzu sadece eğlence olarak lanse edip küçültmeye çalışanlar başarılı olamayacaklardır. Buna başta biz olmak üzere bir tek Yörük bile izin vermeyecektir” dedi.

13. imecik Beydağları Yaylası Yörük şölenine katılan Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, İl Başkanı Rıza Sümer ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Abdurrahman Yılmaz, Tüm ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir’e, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen Yörük derneklerine katkılarından ve katılımlarından dolayı plaket ve Yörüklerin sembolü olan Heybe hediye etti.
Kaynak: İHA