Kilolarından Kurtulmak İçin Özbekistan'dan Elazığ'a Geldi

Özbekistanlı Aüxojaeva Munisa adlı kadın, kilolarından kurtulmak için Elazığ’a geldi.

Kilolarından Kurtulmak İçin Özbekistan'dan Elazığ'a Geldi
Özbekistan’da yaşayan ve 128 kilogram ağırlığında olan 30 yaşındaki Aüxojaeva Munisa, zayıflamak için Medical Park Elazığ Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede Sleeve Gastrektomi (tüp mide) ameliyatlarını gerçekleştiren Genel Cerrahi Op. Dr. Fadlı Doğan ile görüşen Özbek kadın, 5 gün önce operasyon geçirdi. Munise, 5 günde 8 kilo verdi.

Özbekistan’dan tüp mide ameliyatı için Elazığ’a geldiğini dile getiren Aüxojaeva Munisa, "Arkadaşım 3-4 ay önce burada ameliyat oldu. Kendisi öyle zayıflamış ki, gördüğümde tanıyamadım. Onun sayesinde doktorları araştırdım. 3 senedir bu kilolarla uğraşıyordum ve her zaman kilo almaya devam ediyordum" dedi.

Medical Park Elazığ Hastanesi’ne geldiğinde 128 kilograma ulaştığını belirten Munisa, "Burada 5. Gün önce ameliyat oldum ve bugün taburcu oluyorum. 5 günde 8 kilo vermişim. Ameliyat olmaktan çok korkuyordum ama korkacak bir şey yokmuş. Özbekistan’dan buraya geldiğime değdi. İnşallah 6 ayda 60 kiloya düşeceğim" ifadelerini kullandı.

Tüp mide ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrah Op. Dr. Fadlı Doğan ise, "Obezite ağırlıklı olmak üzere ameliyatlarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte yurt içinde ve yurt dışında birçok hastamız geldi ve buradan mutlu bir şekilde ayrıldı. Aüxojaeva Munisa’da bu hastalarımızdan biri. 128 kilo ile ameliyata girdi, şimdi taburcu ediyoruz. Kısa süre içerisinde 8 kilo vermiş. Kilo verdikten sonra görüntünün yanında sağlıkta da belirgin düzelme görülmektedir. Bu açıdan güzel sonuçlar alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA