Atık Pil Toplayan Okullar Ödüllendirildi

Osmaniye Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’nin (TAP) ortaklaşa düzenlediği 2015-2016 öğretim yılı içerisinde ödüllü pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Atık Pil Toplayan Okullar Ödüllendirildi
Osmaniye Belediyesi tarafından Osmaniye’de en çok pil toplayan 11 okula futbol, voleybol ve basketbol toplarından oluşan spor setleri ve plaket ile TAB tarafından bir okula yazıcı ve satranç seti ödül olarak verildi.

Ödülleri Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer okul müdürlüklerine tek tek taktim ederek duyarlılıklarından dolayı öğrencilere ve idarecilere teşekkür etti.

TOPLAM 345 KİLOGRAM ATIK PİL TOPLANDI

TAP ile ortaklaşa düzenlenen atık pil toplama kampanyasında Çukurova Kız İmam Hatip Lisesi 115 kilogram pil toplayarak geçen yılda da olduğu gibi birinci oldu. Dede Korkut İlköğretim Okulu 95 kilogram pil toplayarak ikinci olurken, Şehit Oğuz Apanoğlu İlkokulu 16 kilogram pil toplayarak üçüncü oldu. Kampanya çerçevesinde 31 okuldan toplam 345 kilo atık pil toplandığı kaydedildi.

Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün kontrolünde atık pillerin çevreye verdiği zararlar konusunda bilinçli bir kamuoyu oluşturmak ve çevreye karşı duyarlılığını artırmak için okullarda bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Bu kampanya sonucunda Osmaniye Belediyesi hem kilolarca atığı toplayarak ekonomiye kazandırırken, atık pillerin çevreye zarar vermeden güvenli bir şekilde toplanmasını sağlandığı kaydedildi.
Kaynak: İHA