Zonguldak'ta İki Mahallede Muhtarlık Seçimi Sürüyor

Zonguldak’ta iki mahallede muhtarlık seçimi sabah saatlerinden itibaren başladı. İki mahallede toplamda 16 aday muhtarlık için yarışıyor.

Zonguldak'ta İki Mahallede Muhtarlık Seçimi Sürüyor
Zonguldak’ın merkeze bağlı Mithatpaşa ve Dilaver mahallelerinde vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti.

Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Topçu’nun istifa etmesi, Dilaver Muhtarı Cafer Boz’un da hayatını kaybetmesi nedeniyle iki mahallede de yeniden seçime gidildi. Dilaver İlkokulu’nda kurulan sandıklara akın eden vatandaşlar, mahalle muhtarını belirleyebilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladılar.

Bin 561 seçmenin bulunduğu Dilaver Mahallesi’nde 8 aday, muhtarlık için yarışıyor. Mithatpaşa Pfizer İlkokulu’nda da vatandaşlar saat 17.00’ye kadar oylarını kullanabilecekler. 6 bin 300 seçmenin bulunduğu Mithatpaşa Mahallesi’nde de 8 aday muhtarlık için yarışıyor.

Saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi son erecek. Sandıkların açılması ile birlikte toplamda 16 adayın bulunduğu iki mahallenin muhtarları oyların sayılmasının ardından belirlenecek.
Kaynak: İHA