GÜNDEM ÖZETİ / 4 Haziran 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan'da

- Yıldırım, Fahri Hıyaban ve şehitlikleri ziyaret edecek.

(Bakü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Defne-Antakya İçme Suyu Tesisi Temel Atma Töreni'ne ve İskenderun Köprülü Kavşak açılışına katılacak, bölgedeki iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Hatay/14.30/16.30/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi mezuniyet törenine katılacak.

(Saraybosna)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Mimarlar Odasını ziyaret edecek, bir mobilya mağazasının ve Dedeman Otel'in açılışına, Araklı'da toplu açılış törenine, Erikbeli Turizm Tesisi Temel Atma Merasimi ile Endüstri Meslek Lisesi ve İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenlerine katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde buluşacak.

(Trabzon/11.00/20.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ora Arena'da düzenlenecek Medipol Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/16.00)

4- TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmelere devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Genel Kurul toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye İhracatçılar Meclisi 23. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

(İstanbul/13.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

2- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

KÜLTÜR SANAT

1- Ümraniye Belediyesi tarafından 12 yıldır düzenlenen ve geleneksel hale gelen 'Resim, Hikaye ve Şiir' yarışmasının ödülleri, Crowne Plaza'da gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

(İstanbul/14.00)

2- AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün 'Avrupa'nın Öteki Yüzü' fotoğraf sergisi Üsküdar Belediyesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/15.00)

SPOR

1- EURO 2016 hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, Slovenya ile deplasmanda oynayacağı özel maçın hazırlıklarını tamamlayacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ljubljana/19.00/19.30)

2- Kadınlar Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası İsviçre'de devam edecek.

(Bern)

3- Tenis sezonunun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) tek kadınlar finalinde, ABD'li Serena Williams ile İspanyol Garbine Muguruza karşılaşacak.

(Paris)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA