Batman'ın Köyünde 'Sanat Evi' Kuruldu

Balpınar beldesine bağlı Zorköy'de bir okulun atıl binasında oluşturulan 'Sanat Evi'nde, öğrencilere resim ve müzik eğitimi veriliyor Havaların ısınmasıyla Sanat Evi'nin dışında çalışmaya başlayan öğrencilerden oluşan koro, çimlerde keman eşliğinde şarkı söylüyor Okul Müdürü Başaran: 'Amacımız her türlü kötülüğe karşı çocukları sanatsal etkinliklere yönlendirmek'.

YILMAZ EKİNCİ - Batman'ın Balpınar beldesine bağlı Zorköy'de bir okulun atıl binası, öğrencilerin resim ve müzik eğitimi aldığı 'Sanat Evi'ne dönüştürüldü.

Mobil Ortaokulunun tek katlı atıl binasında Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla oluşturulan 'Sanat Evi'nde öğrencilere, resim ve müzik eğitimi veriliyor.

Müzik çalışmaları kapsamında öğrenciler, piyano, flüt ve darbuka çalmayı öğreniyor. Havaların ısınmasıyla Sanat Evi'nin dışında çalışmaya başlayan öğrencilerden oluşan koro, çimlerde keman eşliğinde şarkı söylüyor.

Köydeki öğrencileri sanatsal etkinliklere yönlendirmek amacıyla hizmete açılan binanın iç ve dış duvarlarında ise müzik aletleri ile resimler yer alıyor.

Okul Müdürü Nurettin Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun ana sınıfının 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle kaldırıldığını ve burasının atıl hale geldiğini söyledi.

Atıl binanın onarılarak Sanat Evi'ne dönüştürüldüğünü anlatan Başaran, 'Bina çok eski ve yıpranmış durumdaydı. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle çok güzel hale getirdik. Özellikle görsel sanatlar ve müzik öğretmeni arkadaşların büyük emekleri oldu.' dedi.

Güneydoğu'nun hiçbir köyünde olmayan bir çalışmaya imza attıklarını dile getiren Başaran, şunları kaydetti:

'Amacımız her türlü kötülüğe karşı çocukları sanatsal etkinliklere yönlendirmek. Ortaya çıkan eserler çok hoşumuza gitti. Çocukların çok istekli oldukları görüldü. Bunu daha ileri aşamaya getirmeyi düşünüyoruz. Bu, sanatın sadece batıda değil doğuda da yapılabileceğini göstermek açısından çok önemlidir. Batman'ın bu köyünde sanatsal etkinliklerin yapılması, büyük bir moral kaynağı oldu. Kısacası buralarda da bu işler oluyor.'

- 'Köyü sanatla tanıştırdık'

Köyde 4 yıldır görev yapan müzik öğretmeni Ali Atılgan da okula geldiğinde öğrencilerin notalar konusunda hiçbir bilgisinin bulunmadığını belirterek, 'Elimden geldiğince öğrencilere bir şeyler öğretmeye çalıştım. Köyü sanatla tanıştırdık.' ifadelerini kullandı.

Atılgan, köy çocuklarına faydalı olabilmek için çalıştıklarını, bu nedenle atıl binayı Sanat Evi'ne dönüştürdüklerini söyledi.

8. sınıf öğrencisi Berivan Yağan ise 'Sanatla ilgilenen bir okul değildik. Son 2 yılda çok etkinlik yapmaya başladık. Sanatla iç içe bir okul haline geldik, bir nevi sanata aşık bir okul olduk. Bir anda yükselişe geçtik, bunun heyecanını yaşıyoruz. İlerleyişimiz devam edecek.' diye konuştu.

Öğrenci Serhat Batmaz da Sanat Evi'nde müzik ve resim eğitimi almalarına imkan sağlayan yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: AA