Kütahya'da Kur'an Ziyafeti

Hafızlar önce teravih namazı kıldırdı, ardından Kur'anı Kerim ziyafeti sundu.

Dünyaca ünlü İranlı hafız Remzi Er ile Beştepe Camisi imamı hafız Mehmet Bilir Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Tavşanlı Belediyesince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında Mehmet Bilir, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dünya birincisi İranlı hafız Er ile birlikte Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra Bilir, teravih namazı kıldırdı.

Kur'an-ı Kerim ziyafeti sırasında duygulu anlar yaşanırken, etkinliğe katılanların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayının manevi coşku içerisinde geçtiğini söyledi.

Ramazan ayının kardeşlik duygularının sergilendiği en güzel ay olduğunu dile getiren Güler, 'Tavşanlı'da ramazan ayı dolu dolu geçiyor. Belediye olarak kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için bu güzel aya göre özel etkinlikler düzenledik. Meydanda kurulan sofralarda buluştuk. Hep birlikte ellerimizi semaya açtık. Ülkemiz ve İslam coğrafyası için hep bir ağızdan dualar ettik. Bu güzel ayı en güzel şekilde değerlendirmeye çalıştık.' ifadelerini kullandı.

Etkinliklere yoğun katılım olduğunu anlatan Güler, 'Bizler ramazan ayını sükunet içerisinde ve manevi atmosferine uygun programlarla geçiriyoruz. İftarda yemeklerimizle soframızı paylaşıyoruz. Ayrıca Kur’an-ı Kerim tilaveti ve teravih programları düzenliyoruz.' dedi.

Program sonunda Güler, Mısırlı hafız Muhammed Recep'e çini tabak hediye etti.
Kaynak: AA