Bitlis'teki Terör Saldırısı

TatvanVan karayolunun Tokaçlı köyü yakınlarında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan 23 yaşındaki uzman çavuş Mehmet Aşkar'ın Hatay'daki babaevi, acı haberin ardından yasa büründü Şehit uzman çavuş Aşkar'ın, bir buçuk yıl önce nişanlandığı, ağustos ayında dünyaevine gireceği ve düğün hazırlığında olduğu öğrenildi.

Bitlis'te Tatvan-Van karayolunun Tokaçlı köyü yakınlarında yolda tedbir alan güvenlik güçlerine ormanlık alandaki teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan 23 yaşındaki uzman çavuş Mehmet Aşkar'ın, Hatay'daki babaevinde yas var.

Şehit uzman çavuş Aşkar'ın şehit olduğu haberi, Hatay'ın Altınözü ilçesi Keskincik Mahallesindeki babaevine ulaştı.

Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin evinin önüne Türk bayrakları asıldı. Babası vefat eden şehit Aşkar'ın annesi Emine Aşkar (52) ve amcasının kızı olan bir buçuk yıllık nişanlısı Meryem Aşkar, acı haberin ardından ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

- 2 ay sonra düğünü olacaktı

Şehit Aşkar'ın, ağustos ayında dünyaevine gireceği ve düğün hazırlığında olduğu öğrenildi. Biri Bolu'da asker olan 2 kardeşi ve 1 ağabeyi bulunan şehit Mehmet Aşkar'ın bayramda izne gelmeyi planladığı aktarıldı.
Kaynak: AA