Dalaman'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 5. Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Dalaman'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Biri uzman olmak üzere 2 doktorun görev yapacağı 5.Nolu Aile Sağlığı Merkezi, İlçeye bağlı Karaçalı Mahallesinde hizmete açıldı.

Nüfus olarak yoğun olan bir bölgede aile sağlığı merkezinin açılmış olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, vatandaşların sağlık hizmetlerine bir adım daha yaklaşmış olacağını belirtti.

Muğla’da 2010 yılında aile hekimliğinin uygulanmaya başlandığını hatırlatan Dalaman Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, ‘’aile hekimliğinin amacı, 1. Basamakta verilmesi gereken bireye ve topluma yönelik koruyucu sağlık hizmetleri sunarak erken tanı ve tedaviyi sağlamak, kronik hastalıklarda bakım ve tedaviyi sağlamak, bireylerin yaşam kalitelerini ve sağlık düzeylerini geliştirmeye çalışarak, toplumun kalkınmasına katkı sağmaktır. İlçemizde şimdiye kadar 4 aile sağlığı merkezinde toplam 10 aile hekimi hizmet vermekteydi. Bugün açılışını yaptığımız 5. Merkezimiz ile aile hekimi sayımız 12’ye yükseldi’’ dedi.

Bakanlığın yaptığı çalışma doğrultusunda aile hekimliği sayısının arttırılarak 2 yeni kadro açıldığını dile getiren Dr. Hünkar Dalan Çirkin ise, yeni binalarında en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Uzm. Dr. Nur Şeyda Şahin ve Dr. Hünkar Dalan Çirkin’in görev yaptığı aile sağlığı merkezi hafta içi 08:00-17:00 saatleri arasında hasta kabulü yapacak.
Kaynak: İHA